Neke tajne zagrijavanja poda kod kuće na vješalicama

Vrlo brzo sam napravio moj izbor u korist pilota. Naravno, morao sam proučiti neku literaturu, ali glavni argument bio je izbor susjeda u našem selu. I većina ih je prestala na toj tehnologiji. Naši su tla porozni, zasićeni vlagom (rijeka je u blizini), reljef je neravnomjeran, pa su piloti tehnički zvukovi. Uzimajući u obzir i uštedu vremena i novca, to je također vrlo isplativo.

Naravno, shvatio sam da će piloti za vijke postati pouzdana podrška za moju buduću "generičku utičnicu" samo pod uvjetom apsolutnog poštivanja tehnologije njihove instalacije. Stoga je opcija "do-it-yourself" odbijena odmah i okrenuta timerline stručnjacima (na preporuku svih istih susjeda). Dečki su radili, a ja, kao zainteresovana i znatiželjna osoba, pokušavala se probiti u sve nijanse. Sve je bilo kvalitativno i brzo - za samo 6 dana.

I nakon izgradnje zidova sam sam sudjelovao u mnogim djelima, uključujući i na zagrijavanju podova. A sada sam spreman podijeliti svoja iskustva s vama.

Sedam vjetrova

S jedne strane, otpadani prostor ispod kuće nije loš, jer su prostorije odvojeno od tla i vlage. Ali nesmetan pristup hladnoći u zgradu, naravno, osjeća se. Stoga, izolacija mora biti visoka kvaliteta.

Prije svega, morate osigurati pristup seksualnim kašnjenjima. Ako su podovi već položeni, morat će ih podići ili djelomično rastaviti. To je neophodno za uređaj podne podloge ili na drugi način pričvršćivanja izolacije.

Opremljujemo podnicu

Da biste to učinili, zakošeni su zaostajanja. kranijski drvo, koja služi kao podloga za podne ploče. Svaki strukturni element najprije mora biti tretiran s posebnim antiseptikom kako bi se spriječio propadanje drva. Mnogi čine pogrešku "začepljenja" stabla, tj. pokriva ga bitumenskim mastiklom. Nakon što je izgubio sposobnost "disanja", prirodni se materijal još brže pogoršava.

Pri uređenju podloga potrebno je unaprijed odlučiti o vrsti izolacije, jer je njezina težina presudna za određivanje proračuna čvrstoće konstrukcije. Na primjer, uporaba svjetlosti mineralne vune omogućuje vam da napravite podnicu od lima (npr., Iste šperploče). Kod upotrebe krutih izolata - pjene, pjenasti polistiren - bolje je zamijeniti podlogu mrežom.

Naravno, snaga vijčane baze uvijek se izračunava s marginom, ali ipak ne smije previše preopterećivati. Upaljač izolacijskih materijala i veća toplinska vodljivost koju posjeduju, to bolje.

Par riječi o barijeri pare

Vlažnost mora biti odrezana na ulazu. Kvaliteta materijala za zaštitu od para je još jedna komponenta trajnosti izolacijske "kolače". U prisustvu otvora, sloj konvencionalnih filmskih ili krovnih materijala će se nositi s tim zadatkom, ali još je bolje koristiti suvremene membranske materijale koji zadržavaju izmjenu vlage, ali ne dopuštaju prolazak vlage i kondenzata u atmosferi. Pažljivo i pažljivo postavlja se sloj parne barijere na izolaciju, bez ikakvih praznina - hladnih mostova koji mogu uništiti izolaciju.

Završavanje spola: niz izbora

Za završnu obradu poda možete koristiti bilo koji materijal: od iverice i laminata do podne ploče. Budući da je moja kuća građena od drvenog drveta, naravno, također sam htjela koristiti samo prirodne materijale u ukrasu. Stoga sam odabrao pinu za borbu - jeftin, ekološki prihvatljiv, osim toga, omogućuje nam da izdržimo ujednačeni stil arhitekture zgrade i interijera. I miris... Tko je imao dovoljno sreće da živi u drvenoj kući, razumjet će me!

I za one koji odaberu drugačiji podni pokrov, jedan zadnji savjet: ne zaboravite da svaki materijal zahtijeva odgovarajuću pripremu, uključujući različite zvučne izolacije jastučići i udaljenost između njih. To također utječe na kvalitetu izolacije.

I, naravno, moja želja: neka vaš dom bude svijetao, udoban i što je najvažnije - toplo! I doslovno i figurativno riječ!

Zagrijavanje podova u okvirnoj kući na temeljima pilota

Pile temelji su stekli masovnu popularnost zbog relativno niske cijene i mogućnosti korištenja s lošim karakteristikama tla. Takve se strukture brzo sklapaju i mogu se koristiti za gotovo bilo koju vrstu strukture. Zagrijavanje pogačenog poda u okvirnoj kući na štulama ima svoje osobine koje se moraju razmotriti kako bi se izbjegle problemi tijekom daljnjeg rada.

Značajke građevinske konstrukcije

Prilikom gradnje zgrade na vijčanim pilama, potrebno je uzeti u obzir da u kući nema podruma ili podruma, ali postoji podzemni otvor. Takve temelje se uglavnom koriste u močvarnim područjima, stoga je još jedan važan čimbenik u operaciji povećana vlažnost prostora ispod kuće.

Prilikom gradnje kuće na vijčanim temeljima važno je obratiti pozornost na karakteristike izvedbe izolacije i dodatnih slojeva.

Kao pouzdana zaštita od toplinskog izolacijskog materijala i unutrašnjosti od velike vlažnosti postat će vodonepropusna i parna barijera, a zanemarivanje će uskoro dovesti do ozbiljnih problema.

Sastav kuće kata

Da biste podigli strop iznad ventilacijskog prostora, morate postaviti slojeve slijedećim redoslijedom:

 • ležajni drveni okvir (s podnom podom, "nošenje" izolacije);
 • sloj paropropusne zaštite vjetra (za zaštitu izolacije od "vremenskih utjecaja");
 • toplinski izolacijski materijal;
 • parna i vodonepropusna;
 • izgradnja čistog poda (ploča + završni sloj).
Shema podne izolacije za kuću na štulama

Svi materijali za građevinu na temeljima vijaka moraju se položiti po ovom redoslijedu. U nekim izvorima daje pogrešna instalacija parne barijere sa strane hladnog zraka, ali to nema smisla. Steam se formira u toploj sobi i nasadi na hladnijim površinama, stvarajući tako kondenzat. Kako bi se spriječilo prodiranje kondenzata u izolacijski sloj i smanjenje stupnja zaštite zgrade od hladnoće, predviđena je parna barijera.

Zašto trebamo izolaciju

Potreba za toplinskom izolacijom nije uvijek jasna osobi daleko od gradnje. S gledišta budućeg vlasnika kuće, puno je lakše graditi na nosivost strukture.

Zanemarivanje normi toplinske izolacije može dovesti do sljedećih problema tijekom rada zgrade:

 • kondenzacija na površini stropa na tehničkom podzemlju;
 • smanjenje energetske učinkovitosti zgrade i povećanje troškova grijanja;
 • visoka vlažnost dovodi do propadanja drveta, plijesni i plijesni, zbog toga drvene konstrukcije brzo propadaju i zahtijevaju skupe popravke.

Zagrijavanje poda u okvirnoj kući omogućuje Vam izbjegavanje tih problema i odvojeno održavanje dugog vijeka zgrade i svih njegovih struktura.

Materijali za izolaciju

Pažnja treba obratiti ne samo na materijal izolacije, već i na paru, vodonepropusnost i zaštitu od vjetra.

Izbor izolacije

Različiti materijali mogu se koristiti kao toplinski izolacijski sloj. Važno je razmotriti mogućnost rada u uvjetima visoke vlažnosti. Najraznovrsnija rješenja su sljedeće opcije:

Izolacija mineralne vune. Minwat ima veliki broj prednosti, među kojima su nezapaljive, visoke toplinske izolacije. Ne podliježe biološkim utjecajima. Nedostaci uključuju činjenicu da, ako voda dođe na materijal, propada i gubi svojstva. U usporedbi s drugim vrstama ove izolacije ima relativno visoke troškove. Mineralna vuna je dostupna u valjcima i pločama. Za podu kuće na temeljima vijaka bolje je koristiti izolaciju ploča, jer ima veću čvrstoću. Ovisno o vrsti sirovine razlikuje se kamena, staklena i troska od vune. Važno je da kod rada s materijalom graditelji trebaju imati sredstva zaštite: odijela, rukavica, maska.

Polifoam je atraktivan u cijeni i ima dobru toplinsku učinkovitost. Vrijedi uzeti u obzir da kada se izloži niskim temperaturama pri visokoj vlažnosti, može se raspasti u male loptice. Takva oštećenja dovode do kršenja toplinske zaštite zgrade. Ako se koristi pjena, važno ga je temeljito zaštititi od prodiranja vlage.

Ekstrudirana polistirenska pjena (poznata svima kao "Penoplex") izgleda vrlo slično pjeni, ali nema glavnih nedostataka. Materijal ima veću čvrstoću i malu apsorpciju vode. Zbog toga se ne možete bojati za njegovo uništavanje pri niskim temperaturama. Osim toga, ekstrudirani polistiren je dostupan s posebnim aditivima koji dopuštaju da padne u skupinu nezapaljivih materijala. Termička svojstva ovih tri materijala gotovo su identična.

Kao još jedna jeftina opcija za podno grijanje na podu na vijčanim pilama može se koristiti sloj. U izvedbi toplinske izolacije je inferioran sa svim ostalim materijalima, ali je pristupačan. Nepotpuna je i lagana za upotrebu. Radi se o zaobljenim česticama glinene kosti.

Odabir srodnih materijala

Sljedeći korak bi trebao biti izbor hidroizolacije i zaštite od vjetra. Suvremeni proizvođači proizvode materijale koji kombiniraju obje ove funkcije odjednom. Dizajn stropova u kući na vijčanim pilama donekle podsjeća na obrnuti kolač na tavan krov, za izgradnju koju graditelji često koriste vlage i propusne membrane. Takav višenamjenski materijal štedi vrijeme za polaganje.

Na izolacijskoj stijenci barijera pare. Može poslužiti kao konvencionalni plastični film. Osim toga, možete kupiti i posebne materijale.

Svi drveni elementi okvira nužno se tretiraju antiseptičkim spojevima. To im štiti od gljiva, plijesni i oštećenja insekata.

Postupak montaže

Polaganje pekmeznog poda u okvirnoj kući na vijčanim pilama provodi se sljedećim redoslijedom:

 1. Raspored nosivih greda (log);
 2. pričvršćuje se paralelno s odstupanjima na lubanjskim šipkama malog dijela;
 3. postavljanje šina ili šperploča;
 4. nepropusna izolacija vjetra fiksirana iznad podnice;
 5. ugradnja izolacije razlikuje se ovisno o odabranoj vrsti (polaganje, napunjavanje);
 6. Polietilenski film je postavljen i pričvršćen na vrh izolacijskog sloja ili je zalijepljen poseban materijal za izoliranje pare;
 7. izgradnja podova.

Više pojedinosti o svim nijansi tehnologije otkrivene su u ovom videu:

Postupak instalacije je vrlo jednostavan i može se obaviti samostalno, što značajno smanjuje financijske troškove gradnje.
U skladu s svim pravilima, pravilnim postupkom postavljanja slojeva podne kolače za kuću na pilote i odgovornog pristupa izboru materijala, budući će vlasnik dobiti pouzdanu i izdržljivu konstrukciju koja će zaštititi zgradu od prodora hladnoće. Samo polaganje omogućuje vam pažljivo upravljanje kvalitetom gradnje.

Podnožite na podnožju hrpe u okvirnoj kući

Temelji na vijčanim pilama nisu neuobičajeni u kućištu okvira. Uzimajući u obzir osobitosti gradnje, na prizemlju se nameće niz zahtjeva. Baza mora biti ne samo jaka, već lagana, tako da ne stvara prekomjerno opterećenje na hrpe. Nema manje značajnog i izolacijskog aspekta. Kako kombinirati ove karakteristike i pravilno opremiti pod? Pokušajmo to shvatiti.

Specifičnost poda i zahtjevi za njegovo uređenje

Okvir kostura na vijčanim pilama ima mnoge prednosti. Među glavnim prednostima su:

 • pristupačni trošak;
 • kratki rokovi izgradnje;
 • univerzalnost - pogodna za područja s teškim terenom i plivajućim tlima.

Unatoč značajnim prednostima, podni krovni okvir na vijčanim pilama ima jasan nedostatak - čišćenje podzemlja. Stoga je jedan od glavnih zadataka uređenja temelja visokokvalitetna izolacija i vodonepropusnost. Kolač izolacije topline rješava niz zadataka:

 • djeluje kao prepreka između drvenih konstrukcija i vlage, sprječavajući pojavu plijesni i truljenje poda;
 • poboljšava energetsku učinkovitost kod kuće;
 • sprečava kondenzaciju na površini poda.

Tijekom rada na podu potrebno je uzeti u obzir nekoliko važnih točaka i zahtjeva. Razvojni programer mora osigurati:

 1. Liječenje antiseptičkog donjeg ruba. Treba koristiti prozirni spoj duboke penetracije, jer uobičajena impregnacija nestaje tijekom 6-7 godina.
 2. Postavljanje izolacije između kašnjenja.
 3. Plošna ograda. Toplinska izolacija podrum smanjuje gubitak topline, sprečava zamrzavanje tla ispod kuće i dio je dekor.
 4. Produhi ventilacija. Raspored otvora promjera 10 cm, ukupna površina ventilacijskih kanala - 1/400 od opsega baze.

Opća shema kuće s podnim okvirom

Gornji razmak šipki na temeljnim potporama također je zaostajan, što sam po sebi smanjuje troškove proračuna gradnje. Kolač od poda u okvirnoj kući na štulama ima sljedeću shemu:

 1. Grubi pod. Osnovna baza je sastavljena od letvice i donjeg veziva. Kao podloga se koriste: rubna ploča, iverica, OSB ili višeslojna šperploča.
 2. Hidroizolacija. Najbolja opcija je perforirana membrana, alternativa je film.
 3. Izolacija. Opcije za toplinsku izolaciju: bazalna vuna, ekstrudirana polistirenska pjena, ekspandirana gline.
 4. Barijera pare. Sprječava nastanak kondenzacije i vlaženje izolacijskog sloja.
 5. Subbase. Izbor daljnje tehnologije ovisi o vrsti podnice.

Ako namjeravate postaviti parket, laminat ili podnu ploču, onda postavite višeslojnu šperploču na pod. Za ukrašavanje pločica ili linoleuma pogodna suha estriha. Sustav "vodenog poda" opremljen je samonosivnim estrijemom.

Izbor strukturnih elemenata i materijala

Pouzdanost, trajnost i toplinska učinkovitost poda uvelike ovise o korištenim materijalima. Razmotrite moguće opcije i označite neprihvatljiva rješenja.

Pozornost na kvalitetu gredica

U kućištu okvira konstrukcija za spajanje vijčanih pilota uglavnom koristi drvo. Obično se drvo od crnogoričnih vrsta: ariša, bor i smreka.

Glavni je uvjet upotreba suhih materijala. Vlažnost drveta ne smije biti veća od 12%, inače je moguća deformacija strukturalnih dijelova nakon ugradnje.

Raspored roštilja moguće je na nekoliko načina:

 1. Postavljanje monolitne veličine drva od 20 x 15 cm. Kod montaže dvokatne kuće, možete koristiti snop 20 x 20 cm.
 2. Rostverk iz prikupljenih ploča. Opcija proračuna. Svaka greda je formirana od dvije do tri ploče. Na izlazu bi trebao dobiti šipku od 20 x 15 cm.

S pouzdanim pričvršćivanjem ploča, "šarža" metoda nije niža od čvrstoće na remenje krutih greda.

Podvodne opcije

Prilikom odabira materijala za temelje, potrebno je zapamtiti da je nepoželjno preopterećenje vijčanih pilota. Dakle, koža mora biti dovoljno jaka, ali ne i teška. Njegov glavni zadatak - zaštita od vjetra i vlage.

Što je prikladno? Evo nekoliko opcija:

 1. OSB. Dostupan materijal s dobrom izdržljivošću, ali ranjiv na vodu. Prije instalacije potrebno je liječenje sa sastavom koji je namijenjen zaštiti stabla. Slaba točka su zglobovi ploča. Mora biti obložena akrilnim brtvilom.
 2. Iverica. Lako je obraditi, ali poput OSB je osjetljiv na vlagu. Niže od prethodnog materijala o okolišu.
 3. Višeslojna šperploča. Koristite samo ploče od otporne na vodu označene s FC ili FSF. U sastavu postoje formaldehidne smole - povećavaju otpornost materijala na agresivne medije.

Vrlo često za uređaj od grubog poda primjenjuju se uobičajeni podovi od ploča s presjekom od 5 x 10 cm. Nemoguće je takav opcija nazvati ekonomično, no bez sumnje je postojanost i ekološki prihvatljivost. Glavni uvjet je predobrada drva.

Izolacija - osnova podne izolacije

Prilikom odabira toplinskog izolacijskog materijala, glavni fokus je na mogućnosti njegovog rada u vlažnom okolišu. Najracionalnije odluke:

 1. Mineralna vuna. Najbolje rješenje je temeljna vlakna. Pros: ekološki prihvatljivost, nepopustljivost, niska toplinska vodljivost, otpornost na deformaciju, minimalna apsorpcija vode iznosi 2%. S vremenom se kamena vuna smanjuje samo 5% - s pravilnim polaganjem hladnih mostova na zglobovima s vremenskim pomakom.
 2. Ekstrudirana polistirenska pjena. Voditelj u svojstvima toplinske izolacije. Dodatne prednosti: elastičnost i otpornost na deformaciju, nedostatak apsorpcije vode, biostabilnost, jednostavnost ugradnje. Nedostaci: visoki trošak i zapaljivost.
 3. Proširena gline. Izolacija alternativne ploče proračuna. Nešto slabije u svojstvima toplinske izolacije mineralne vune i polistirenske pjene. Važan plus je i sigurnost od požara.

Za izolaciju poda u okvirnoj kući na piloti, pjena se ponekad koristi. Glavne prednosti: dobra toplinska zaštita i niske cijene. Međutim, kada je u kontaktu s vlagom i pod djelovanjem niskih temperatura, materijal gubi cjelovitost strukture. Ova se otopina primjenjuje u toplim regijama.

Instalacija koraka po korak na podu na temeljima pilota

Mi opisujemo slijed djelovanja za raspored i izolaciju poda kostura na vijčanim pilama. Rad počinje nakon pažljivog pripreme drvenih elemenata: liječenje s antiseptičkim i plamensko sastava.

Povlačenje i zakivanje uređaja

Pretpostavimo da su piloti instalirani, metalne glave za pričvršćivanje šipki su fiksne. Daljnji napredak u radu:

 1. Izbušite četiri rupe na svakom "potplatu" vijčanih nosača.
 2. Oslobodite vodonepropusnost na završnim poklopcima, na primjer, krovni poklopac.
 3. Uzduž perimetra strukture, postavite šipke i spojite elemente zajedno u polu-stablo.
 4. Samohvatnim vijcima za pričvršćivanje greda na ogolovku.
 5. Izrežite preostale šipke unutar perimetra.
 6. Čelične nosače dodatno povezuju detalje veze.
 7. Provjerite vodoravni položaj greda.
 8. Napunite sanduk na dno šipki - osnovicu za pričvršćivanje temelja.

Nacrt temeljne i toplinske izolacije

Obložene ploče od OSB, iverice ili otporne na vlagu preko vodilica. Ako se koriste rezne ploče, trebaju biti pričvršćene okomito na zaostajanje.

Nakon pripreme potkrovlje nastavite na njegovu izolaciju:

 1. Obložite podlogu vodonepropusnog filma.
 2. Postavite izolaciju u stanice između odstupanja. Prilikom rezanja mineralne vune, potrebno je osigurati pričuvu na svakoj strani od 0,5 cm kako bi što više moguće uklopila i spriječila pojavu hladnih mostova.
 3. Prosijite membranu s vodenom parom s preklapanjem između platna na vrhu izolacije. Zglobovi traka za gradnju ljepila.

Naknadne radnje ovise o vrsti podnice.

Izrada termičkog kontura socle

Uređaj poda u kući na štulama bez kvara osigurava vožnju blok-kapom. Moguće su sljedeće metode izolacije:

 1. Zidanje. Jastučić od ruševina i pijeska djeluje kao baza. Ograda je postavljena na pola opeke, nije nužno pojačanje. Za rad korištenjem keramike ili klinkera.
 2. Siding. Termoplati su fiksirani na sanduk od pocinčanog profila ili šipke, montirani na hrpe.
 3. Brodski pod. Probušeni stupovi su zavareni na nosače, koji služe kao osnova za učvršćivanje profiliranog lista.
 4. DSP. Materijal je montiran analogno profesionalnom listu. Vanjski dio može biti ukrašen fleksibilnim pločicama i porculanima.

Bez obzira na odabranu metodu završetka podzemnog dijela, nužno je osigurati otvore za prozračivanje za prirodnu ventilaciju.

Slijepi dio kuće postavljen je od betonskih estriha, pločica za popločavanje ili kamena za popločavanje. Pri uređenju potrebno je održavati kut od 4 ° prema van. Obavezno zapečati spoj cijevi podnožja podnožja. To će spriječiti taljenje taloga i taloženja od ulaska u podzemlje.

Zvuci rasporeda toplinski izoliranog poda

Podna toplinski izolirana podnica u okvirnoj kući na pilama provodi se pomoću konture vode ili grijaćih prostirki.

Shema dogovora

 1. Nakon ugradnje šperploče ili OSB-a na šipke i vodonepropusnosti podloge, listovi ekspandiranog polistirena moraju se postaviti u praznine između odstupanja. Gornja površina ploča treba biti u ravnini s remenicom.
 2. Prosijite barijeru preko izolacije, ostavljajući marginu filma oko perimetra pri stopi konačne visine poda.
 3. Postavite mrežu za ojačavanje, ulijte ga tankim slojem cementnog pijeska i ostavite da se zgusne.
 4. Širite podlogu od folije s sjajnom stranom prema gore.
 5. Postavite grijaće podloge podno grijanje i ulijte betonsku podlogu.

U postupku postavljanja otopine povremeno treba navlažiti, tako da se ne ispucati. Nakon konačnog skrućivanja možete položiti završni sloj.

Video: kako napraviti estrih

Raspored i izolacija okvira kostura na temeljima pile ne predstavljaju poteškoće. Ali sa svim jednostavnosti procesa, proces zahtijeva skrb od izvođača i poštivanje svih tehnoloških nijansi.

Podna izolacija na cijevi za vijke

Podnožite na napravu za pilote

Građevine ugrađene na vijčane pilote zahtijevaju ozbiljnu podnu izolaciju. Da biste izbjegli gušenje donjeg dijela kuće, možete koristiti ozbiljnu izolaciju i zatvaranje baze fasadnim pločama. Sada na tržištu osigurana je velika količina materijala kako bi se osigurala pouzdana izolacija zgrade.

Ploča na pilećim vijcima raspoređena je iz šipke dobro impregnirane antiseptikom, što sprečava uništavanje drva tijekom rada. Ponekad graditelji za izbjegavanje troškova materijala i složenosti u radu kao vezanje vijak pilota koristiti više međusobno povezanih zajednice, ova metoda nije pouzdana i ispravna. Ploče su podložne deformacijama i izobličenjima umjesto čvrstog drveta. Važno je uzeti u obzir da kada se pod postavlja, donji rubovi se oblože i stvori se grubi pod na kojem je izolacija fiksirana. Iskrivljeni dio poda neće dopustiti da proizvodi visokokvalitetnu izolaciju, kako bi se izbjegle pukotine, a time i gubitak topline. To je vrlo važno za strukture okvira, gdje se dasak koristi kao kravata za mjesto trake. Glavni dio spojnih elemenata pilota trebao bi biti izrađen od drveta, bolje od 150 mm. na 150 mm. 50. ploča je vrlo prikladna za međuslope.

Kako izolirati pod na vijčanim pilama? Postoji mnogo načina zagrijavanja, sve ovisi o materijalima koji se koriste u radu. to može biti pjena pjena, i razne pjene punila, bazalt ploča, itd. Dno kuće je bolje završiti s materijalima koji sprečavaju utjecaj na drvo.

Prilikom izrade podova za kupanje na piloti, posebna pažnja treba posvetiti vodonepropusnosti. Važno je odrezati vlagu na drvenim dijelovima zgrade. Obavezno uredite sustav ventilacije i ispust vlažnog zraka. Prilikom izrade fasade, ostavite ispušne otvore na obje strane zgrade. To će omogućiti prozračivanje donjeg dijela zgrade.

Kako napraviti podu u log house na vijak pilota? Donja kruna strukture drva povezana su međusobno s oštricom (pričvršćena za blokiranje zglobova), zglobovi su čvrsto zategnuti vijcima ili vijcima. Drvo je čvrsto pričvršćen vijcima ili posebnim oblikovanjem na vrhovima vijčanih pilota, što pridonosi pouzdanom pričvršćivanju cijele strukture na temelj. Neprihvatljivo je korištenje čavala, vijaka u zatvaračima i čvorova koji povezuju dijelove zgrade i temelje. Glavni strukturni elementi povezani sa čavlima ili vijcima ne daju strukturi dovoljnu krutost i pouzdanost koja će u procesu rada dovesti do izobličenja. deformacija i kao rezultat popravka ili uništavanja strukture.

Vijcati hrpe i podnu izolaciju

Tipična pitanja koja često čuju od kupca kako zagrijati pod. Uostalom, između pilota, figurativno govoreći, bit će "šetnja vjetrom".

Naravno, svakako namjestite grubi pod. U prostoru između nacrta podne i podne stambene površine odgovara izolaciji. Izbor materijala ovisi o vašoj želji. Glavna stvar da je grijač bio gust i interseksualni prostori bili su gusto ispunjeni materijalom. Sve praznine i moguće praznine treba ukloniti. Podna izolacija je pokrivena materijalom za sprečavanje prašine. Donji dio poda izvana vlažan je vlažnim materijalom. Kako bi se smanjio opterećenje vjetra u donjem dijelu zgrade između pilota, dekorativne fasadne ploče koje oponašaju opeke ili zidove postavljaju se na metalne vodilice (profilna cijev).

U procesu izgradnje strukture na piloti, važno je shvatiti da zgrada nema podrum, a značajka je podzemni otvor. U kućama smještenim na vijčanim temeljima bit će povećana vlažnost podzemnog prostora. Stoga, pri izgradnji kuće na piloti, potrebno je obratiti posebnu pažnju na kvalitetu i karakteristike korištene izolacijske građe.

Neophodni materijali koji se koriste za postavljanje podnih obloga na vijke kao izolacije mogu biti pjenasta pjena, mineralna vuna, za barijere s parom razni filmovi i materijali koji se isparavaju od vjetra, koji su sada na tržištu u velikom izboru.

Zagrijavanje poda u drvenoj kući na vijčanim pilama

Kako napraviti podni uređaj? Za uređaj preklapanja iznad pročišćenog prostora, potrebno je izvršiti radnje u sljedećem slijedu:

1. montirajte drveni okvir, trupce, nadvoja, podlogu za izolacijske materijale;

2. položiti sloj paropropusne zaštite vjetra, kako bi se dalje izbjegao "vremenske promjene" izolacije;

3. Sljedeća faza je polaganje toplinskih izolacijskih materijala, različitih, uključujući i kombinirane opcije mogu se koristiti;

4. zatim se položi sloj filma za paru i vodonepropusnost;

5. Posljednja faza je uređaj za završnu obradu, ovdje izbor materijala sa svojom instalacijskom listom ovisi o ukusu i želji.

U tom je slijedu potrebno položiti materijale za postavljanje podnih obloga u kuće na vijčanim pilama. Zanemarivanje sekvence uređaja seks može dovesti do neželjenih posljedica. Parna odlaga u toploj sobi na hladnijim mjestima stvorit će kondenzat, koji će u nedostatku parne barijere prodrijeti u izolaciju što dalje dovodi do vlažnosti sa svim mogućim posljedicama.

Kao posljedica pojave vlage na izolacijske površine i unutrašnjosti može uzrokovati sljedeće probleme: povećanje troškova grijanja kod kuće, porast vlage u strukturi prostora, strukture truljenje drvenih dijelova zgrade i pojave gljivica, što dovodi do uništenja podne konstrukcije iu budućnosti može dovesti do skupih popravaka,

Koje su materijale bolje za podno grijanje? Potrebno je obratiti pažnju ne samo na izolaciju, već i na vodonepropusnost, na paru, za zaštitu od vjetra.

Kao toplinska izolacija mogu se upotrijebiti slijedeći materijali: mineralna vuna (na tržištu je u obliku role i ploča, bolje je koristiti ploče za podove), mineralna vuna izrađena od različitih sirovina može biti "kamen", "staklo", "troska". Pri postavljanju min. Vuna mora biti u skladu sa sigurnošću - posebnim načinom zaštite;

polistiren najjeftiniji troškovi izolacije primjenjuje se u obliku ploča različitih debljina, rubovi ploča mora biti čvrsto stane, nešto kako bi se izbjeglo praznine i šupljine u izgradnji izolacija, međutim, pri visokoj vlažnosti i tijekom samog temperaturnih režima pjene mogu raspasti na sastavne elemente (kugle) koje može dovesti do kršenja toplinske izolacije;

Drugi mogući materijal koji se koristi u izolaciji može ekstrudirane polistirenske pjene, izgledom slične pjeni, ali ima veliki broj razlikovnih obilježja penoporistilol više izdržljiv, ima vrlo nizak koeficijent upijanja vode te ne podliježu razgradnji pri vrlo niskim temperaturama, zahvaljujući posebnim aditivima nije zapaljiv, može se upotrijebiti u obliku ploča ili punjenja u obliku pjene upotrebom posebne opreme.

Sljedeći materijali se mogu koristiti za vodonepropusnost i zaštitu od vjetra: polietilenski film, paropropusni film (izospan), film koji štiti od vjetra, staklo.

Postoji poseban film za barijeru na izolaciji, nema smisla popisati imena i karakteristike, jer sada postoji široki raspon sličnih materijala.

Potrebni preduvjet za postavljanje poda na pilote je obvezno obrada drvenih elemenata s antiseptičkim sredstvima, koji će tijekom daljnjeg zahvata isključiti štetu od gljivica i insekata.

Uređaj na podu za kadu na vijčanim pilama je malo drugačiji. U mnogim slučajevima postoji specifičnost rada i materijala koji se koriste. Prilikom konstrukcije podne kupelji potrebno je uzeti u obzir vrlo agresivno vlažne uvjete, gdje je često potrebno nanijeti slojeve izolacijskih materijala, betonskih rješenja i izolacije. Bez sumnje, uređaj podne kupelji mnogo je složeniji proces od uređaja na podu obične kuće. Osim toga, tijekom izgradnje temelja za kadu, okviri za napajanje često se stvaraju iz trake kanala i drugih čeličnih materijala.

Imamo puno iskustva i razumijevanja radnih procesa zaklada u ovoj specifičnoj instalaciji. Pravilno postavljen temelj je zalog dugog rada bilo koje strukture.

Zagrijavanje poda u kući na piloti

Mnogi potencijalni vlasnici kuća na stijenkama za vijak strahuju od mogućnosti da se hladno prolijeva s poda. Moguće je shvatiti takve zabrinutosti, jer baza nije uobičajena monolitna monolit, već ventilirana polja.

U ovom slučaju, želim napomenuti da temeljni fond ima prednosti u pogledu topline i udobnosti u usporedbi s glavnim "protivnikom" - trakom temelja.

• Tijekom zime, kuća na trakastoj podlozi bez grijanja suhog podruma zamrzava se ne manje od kuće na pilama.

• Istodobno, u proljeće, temelj čaše se brzo ventilira, vlaga i kondenzata isparavaju ispod kuce, dok će se kaseta protupožarne dulje davati hladno.

Pa ipak, u klimatskim uvjetima Moskovske regije i središnje Rusije valja, naravno, misliti na izolaciju podova u kući.

Varijacije zagrijavanja poda kuće na vijku s vijkom

Odmah bih želio napomenuti da je najučinkovitija i najmanje riskantna, a također i mnogo pažljivija za financiranje, unutarnja izolacija poda kuće na temeljima s pile vijcima.

Postoje razne mogućnosti za zagrijavanje poda kuće na štulama iznutra:

• Izolacija mineralnom vunom - klasičan i pristupačan način, koji štiti pod posebnim membranskim filmom, postavlja mineralnu vunu, praćeno parom i postavlja dekorativni podni pokrov. Takva izolacija može biti izrađena ručno.

• Zagrijavanje izolacijskog linoleuma ili ploča od drvenih vlakana je također vrlo prikladan i jeftin rješenje.

• Zagrijavanje poda drvene kuće na vijčanim pilama trebalo bi biti najcjelovitije jer je drvo najvjerojatnije "hlađeno". U ovom slučaju, preporučujemo zagrijavanje s pločama DVP PT-100 i M-20.

• Topli podovi - voda ili električni - također mogu biti dobro rješenje. Međutim, važno je da pri postavljanju temelja na vijčanim pilama u početku bude postavljen topli pod, a izračunava se i odgovarajuće opterećenje.

Zagrijavanje podova u okvirnoj kući na temeljima pilota

Pile temelji su stekli masovnu popularnost zbog relativno niske cijene i mogućnosti korištenja s lošim karakteristikama tla. Takve se strukture brzo sklapaju i mogu se koristiti za gotovo bilo koju vrstu strukture. Zagrijavanje pogačenog poda u okvirnoj kući na štulama ima svoje osobine koje se moraju razmotriti kako bi se izbjegle problemi tijekom daljnjeg rada.

Značajke građevinske konstrukcije

Prilikom gradnje zgrade na vijčanim pilama, potrebno je uzeti u obzir da u kući nema podruma ili podruma, ali postoji podzemni otvor. Takve temelje se uglavnom koriste u močvarnim područjima, stoga je još jedan važan čimbenik u operaciji povećana vlažnost prostora ispod kuće.

Prilikom gradnje kuće na vijčanim temeljima važno je obratiti pozornost na karakteristike izvedbe izolacije i dodatnih slojeva.

Kao pouzdana zaštita od toplinskog izolacijskog materijala i unutrašnjosti od velike vlažnosti postat će vodonepropusna i parna barijera, a zanemarivanje će uskoro dovesti do ozbiljnih problema.

Sastav kuće kata

Da biste podigli strop iznad ventilacijskog prostora, morate postaviti slojeve slijedećim redoslijedom:

 • ležajni drveni okvir (s podnom podom, "nošenje" izolacije);
 • sloj paropropusne zaštite vjetra (za zaštitu izolacije od "vremenskih utjecaja");
 • toplinski izolacijski materijal;
 • parna i vodonepropusna;
 • izgradnja čistog poda (ploča + završni sloj).

Shema podne izolacije za kuću na štulama

Svi materijali za građevinu na temeljima vijaka moraju se položiti po ovom redoslijedu. U nekim izvorima daje pogrešna instalacija parne barijere sa strane hladnog zraka, ali to nema smisla. Steam se formira u toploj sobi i nasadi na hladnijim površinama, stvarajući tako kondenzat. Kako bi se spriječilo prodiranje kondenzata u izolacijski sloj i smanjenje stupnja zaštite zgrade od hladnoće, predviđena je parna barijera.

Zašto trebamo izolaciju

Potreba za toplinskom izolacijom nije uvijek jasna osobi daleko od gradnje. S gledišta budućeg vlasnika kuće, puno je lakše graditi na nosivost strukture.

Zanemarivanje normi toplinske izolacije može dovesti do sljedećih problema tijekom rada zgrade:

 • kondenzacija na površini stropa na tehničkom podzemlju;
 • smanjenje energetske učinkovitosti zgrade i povećanje troškova grijanja;
 • visoka vlažnost dovodi do propadanja drveta, plijesni i plijesni, zbog toga drvene konstrukcije brzo propadaju i zahtijevaju skupe popravke.

Zagrijavanje poda u okvirnoj kući omogućuje Vam izbjegavanje tih problema i odvojeno održavanje dugog vijeka zgrade i svih njegovih struktura.

Materijali za izolaciju

Pažnja treba obratiti ne samo na materijal izolacije, već i na paru, vodonepropusnost i zaštitu od vjetra.

Različiti materijali mogu se koristiti kao toplinski izolacijski sloj. Važno je razmotriti mogućnost rada u uvjetima visoke vlažnosti. Najraznovrsnija rješenja su sljedeće opcije:

Izolacija mineralne vune. Minwat ima veliki broj prednosti, među kojima su nezapaljive, visoke toplinske izolacije. Ne podliježe biološkim utjecajima. Nedostaci uključuju činjenicu da, ako voda dođe na materijal, propada i gubi svojstva. U usporedbi s drugim vrstama ove izolacije ima relativno visoke troškove. Mineralna vuna je dostupna u valjcima i pločama. Za podu kuće na temeljima vijaka bolje je koristiti izolaciju ploča, jer ima veću čvrstoću. Ovisno o vrsti sirovine razlikuje se kamena, staklena i troska od vune. Važno je da kod rada s materijalom graditelji trebaju imati sredstva zaštite: odijela, rukavica, maska.

Polifoam je atraktivan u cijeni i ima dobru toplinsku učinkovitost. Vrijedi uzeti u obzir da kada se izloži niskim temperaturama pri visokoj vlažnosti, može se raspasti u male loptice. Takva oštećenja dovode do kršenja toplinske zaštite zgrade. Ako se koristi pjena, važno ga je temeljito zaštititi od prodiranja vlage.

Ekstrudirana polistirenska pjena (poznata svima kao "Penoplex") izgleda vrlo slično pjeni, ali nema glavnih nedostataka. Materijal ima veću čvrstoću i malu apsorpciju vode. Zbog toga se ne možete bojati za njegovo uništavanje pri niskim temperaturama. Osim toga, ekstrudirani polistiren je dostupan s posebnim aditivima koji dopuštaju da padne u skupinu nezapaljivih materijala. Termička svojstva ovih tri materijala gotovo su identična.

Kao još jedna jeftina opcija za podno grijanje na podu na vijčanim pilama može se koristiti sloj. U izvedbi toplinske izolacije je inferioran sa svim ostalim materijalima, ali je pristupačan. Nepotpuna je i lagana za upotrebu. Radi se o zaobljenim česticama glinene kosti.

Odabir srodnih materijala

Sljedeći korak bi trebao biti izbor hidroizolacije i zaštite od vjetra. Suvremeni proizvođači proizvode materijale koji kombiniraju obje ove funkcije odjednom. Dizajn stropova u kući na vijčanim pilama donekle podsjeća na obrnuti kolač na tavan krov, za izgradnju koju graditelji često koriste vlage i propusne membrane. Takav višenamjenski materijal štedi vrijeme za polaganje.

Na izolacijskoj stijenci barijera pare. Može poslužiti kao konvencionalni plastični film. Osim toga, možete kupiti i posebne materijale.

Svi drveni elementi okvira nužno se tretiraju antiseptičkim spojevima. To im štiti od gljiva, plijesni i oštećenja insekata.

Polaganje pekmeznog poda u okvirnoj kući na vijčanim pilama provodi se sljedećim redoslijedom:

 1. Raspored nosivih greda (log);
 2. pričvršćuje se paralelno s odstupanjima na lubanjskim šipkama malog dijela;
 3. postavljanje šina ili šperploča;
 4. nepropusna izolacija vjetra fiksirana iznad podnice;
 5. ugradnja izolacije razlikuje se ovisno o odabranoj vrsti (polaganje, napunjavanje);
 6. Polietilenski film je postavljen i pričvršćen na vrh izolacijskog sloja ili je zalijepljen poseban materijal za izoliranje pare;
 7. izgradnja podova.

Više pojedinosti o svim nijansi tehnologije otkrivene su u ovom videu:

Postupak instalacije je vrlo jednostavan i može se obaviti samostalno, što značajno smanjuje financijske troškove gradnje.

U skladu s svim pravilima, pravilnim postupkom postavljanja slojeva podne kolače za kuću na pilote i odgovornog pristupa izboru materijala, budući će vlasnik dobiti pouzdanu i izdržljivu konstrukciju koja će zaštititi zgradu od prodora hladnoće. Samo polaganje omogućuje vam pažljivo upravljanje kvalitetom gradnje.

Zagrijavanje poda u okvirnoj kući na štulama vlastitim rukama

Temeljni vijčani vijak smatra se jednim od brzo izgrađenih i vrlo ekonomičnih tipova temelja.

Međutim, temeljem pilota povlače se puno više troškova za formiranje i izolaciju podruma, kao i na podu i krovu.

Te faze građevinskih radova mogu se izbjeći samo tijekom izgradnje seoskih kuća, u kojima se ne planira stalno prebivalište.

Zagrijavanje poda u okviru kuće na štulama treba biti učinjeno s posebnom pažnjom, jer takve kuće su najčešće izgrađene za stalni boravak u našim oštre zime.

Posebne značajke

Velik dio topline u seoskom domu prolazi kroz pod, tako da se njegova izolacija mora uzeti vrlo ozbiljno.

To će izbjeći prodor mlazova hladnog zraka u prostoriju u zimskoj sezoni. Visoka kvaliteta izolacije također će značajno smanjiti troškove zagrijavanja prostorije.

Zagrijavanje poda u okvirnoj kući na štulama događa se prema sljedećoj tehnologiji:

 • Izrada sanduka;
 • Vatrootporni sloj;
 • Sloj zagrijavanja;
 • Sloj barijere;
 • Grubi pod.

Da bi se postigla maksimalna toplina u sobi, debljina podne izolacije treba biti 200-500 mm, ovisno o tome koliko je temperatura zimi u vašem području.

Prije nego što počnete raditi s podom, oko perimetra kuće, ispod trupaca, potrebno je napuniti sanduk.

Najčešće je izrađena od drvenih ploča. U ovom slučaju, nije potrebno koristiti ploču za obloge, a uobičajena, bez rubova, to će učiniti.

Poželjno je obraditi sve ploče zaštitnim antiseptičkim sredstvima. Ploče moraju biti međusobno čvrsto zapakirane, bez stvaranja velikih pukotina.

Za zaštitu poda od glodavaca na vrhu ploče možete postaviti metalnu rešetku s malim ćelijama.

Otporan na vjetar

Sljedeća faza nakon nastajanja letvice je zaštita od strujanja hladnih zraka i propuha.

Zbog toga je difuzna membranska izolacija vjetra vrlo dobro prilagođena, koja posjeduje ne samo svojstva vjetra, nego i karakterizira visoka propusnost pare.

Vatrootpornu foliju pričvršćuje se oko pera poda. Postavljanje je poželjno preklapanje za 10-15 cm, što će izbjeći nezaštićene ispuhane površine.

izolacija

Sloj koji pruža toplinu u kući je izolacija.

Vrlo često, kod izgradnje kućica tipa okvira, mineralna vuna se koristi kao grijač.

Na tržištu izgradnje postoje dvije vrste mineralne vune:

Za izolaciju poda će odgovarati bilo koji od ovih vrsta izolacije.

Kod zagrijavanja poda valjanom izolacijom potrebno je pažljivo fiksirati mineralnu vunu na podnožje kako bi se izbjeglo njeno naknadno skaliranje i stvaranje neprijavljenih puhanih površina.

Razlikuju se sljedeće vrste mineralne vune. Voda od stakla. Voda od stakla sadrži u svom sastavu najmanji taljevinski taljev, koji vam omogućuje zaštitu zgrade od prodora glodavaca.

Ovaj materijal lako se rezati običnim škarama. Poželjno je koristiti za vodoravne površine, jer kod vertikalnog postavljanja postoji vjerojatnost njegovog klizanja.

Vuna od šljake, koja sadrži rastopljenu trosku visoke peći.

Slana vuna karakterizira visoka higroskopnost, stoga se ne preporučuje korištenje ovog materijala za zagrijavanje prostorija s visokom razinom vlage.

Kamena vuna. Temelj za proizvodnju kamene vune su gabbrobasalt stijene. Kamena vuna je otporna na skupljanje materijala, odnosi se na nezapaljive materijale, ne apsorbira vlagu iz zraka.

Kamena vuna smatra se najatraktivnijim materijalom pri zagrijavanju poda u okvirnoj kući na štulama.

Međutim, ako je razvojni programer ograničen i zaista želite uštedjeti na građevinskim materijalima, možete upotrijebiti proširenu glinu kao grijač.

Ovo je uobičajena pečena gline, koja ima zaobljeni oblik. Također je dobro u tome što praktički ne izgara i karakterizira odličan pokazatelj topline.

Proširena glina jednostavno se izlije na potrebnu debljinu i poravnava se na površini, usredotočujući se na instalirane trupce. Po zagrijavanju poželjno je koristiti ekspandirane glinaste fine.

To će omogućiti da se prostor što više zbio, bez stvaranja velikih zračnih praznina.

Također je prikladno koristiti plastiku od pjene za podnu izolaciju. U tom slučaju pjena mora biti pažljivo pričvršćena na trupove, a otvorene šavove između listova pjene može se ukloniti pjenom.

Nedostatak pjene je da se u slučaju požara (i ovaj put ne smije isključiti), ovaj materijal topi i emitira štetne tvari u zrak što uzrokuje trenutni gušenja.

Polyfoam je također vrlo lako pokvarila glodavaca, a tijekom prijevoza i rukovanja, često se javljaju prolijevanja materijala i deformacija njezine površine.

Sloj barijere

Formiranje parna brana je preduvjet za gradnju kuće na stupovima i, posebno, za izolaciju podova, jer ona postaje zaštitu od prodora hladnog zraka i pomaže da se riješi problem sa „rosišta” kada je sudar toplog i hladnog strujanja kondenzacije zraka pada.

Uostalom, svatko zna primjer kako se naočale odmah magle ako uđu u toploj sobi od mraza.

Nakon što se parna barijera učvrsti, ostaje samo instalacija podne površine, na primjer, iz podne ploče.

S obzirom na sve gore navedene karakteristike, podnošenje topline u okvirnoj kući na pilama nije tako teško s vašim rukama.

Ali ako nemate potrebna iskustva, bolje je da se obratite specijalistima kako ne bi sve ponovno počnete.

Zagrijavanje poda u kući na štulama - tu će biti utjeha u vašoj kući!

Potrebni alati i materijali

Zagrijavanje poda u kući na štulama mora se izvesti uzimajući u obzir značajke dizajna takvog stana. Samo u ovom slučaju neće biti nikakvih problema s njegovim radom.

Baza uređaja u kući na vijčanim pilama - neka vrsta dizajna

Stambene zgrade koje se ugrađuju na elemente koji se nalaze na hrpi nemaju podrum ili podrum. Ali oni imaju podzemnu, pucketanu vjetrom od svih strana. Takve se građevine, u pravilu, grade na močvarnim tlima. U tom smislu, prostor ispod njih uvijek je obilježen prilično visokom razinom vlage.

Tako da je kuća na cijevi za vijke djelovala dulje vrijeme i nije bila podvrgnuta štetnom djelovanju prirodnih čimbenika, njen podni pokrov je postavljen u nekoliko slojeva:

 1. Drveni kostur. Potrebno je sagraditi s poda.
 2. Vjetrobransko staklo (paropropusno). Potrebno je zaštititi toplinski izolacijski materijal koji se koristi od vremenskih utjecaja.
 3. Izravno izolator topline.
 4. Slojevi vlage i barijere.
 5. Završni pod prekrivene su pločama.

Podne obloge kuće na cijevi za vijke

Podna podloga za kućište na vijčanim gomilama podignutim na ovaj način. U tom slučaju, karakteristike izvedbe izolacijskih materijala za takve zgrade trebaju biti što je moguće veće. Također se preporučuje korištenje visokokvalitetnih proizvoda za paru i vodonepropusne proizvode koji pouzdano štite sobe u drvenoj kući na hrpe od vlage. Ako vlasnik zgrade na temeljima pile ne izvodi kvalitetnu podnu izolaciju u svom domu, bit će suočen sa sljedećim ozbiljnim problemima tijekom rada zgrade:

 • povećanje troškova grijanja uslijed smanjenja (i značajne) energetske učinkovitosti zgrade;
 • prisutnost kondenzata preko tehničkog podzemlja (izravno na površini podne baze);
 • pojava gljiva, plijesni, truljenje drvenih elemenata zgrade, uzrokovano stalnom velikom vlagom.

Dovoljno je pravilno zagrijati pod u kući na hrpi i zaboraviti sve te nevolje zauvijek.

Što napraviti izolaciju - odabir prikladnog materijala

U načelu, toplinska izolacija poda strukture pilota dopuštena je izraditi različitim proizvodima. Glavna stvar je da su prikladni za uporabu u mokrim uvjetima. Sa stajališta stručnjaka, vrlo je racionalno izvesti podnu izolaciju u kući na hrpe s takvim materijalima:

 1. Plastična pjena. Osigurava visoku kvalitetu toplinske zaštite. No, potrebno je uzeti u obzir činjenicu da se kod visoke vlažnosti i niske temperature pjena može razbiti u zasebne male komadiće. Ako odlučite izvršiti izolaciju s ovim materijalom, vodite računa o njegovoj učinkovitoj zaštiti od vlage.
 2. Mineralna vuna. Ne boji se bioloških utjecaja, karakterizira vrlo dobra svojstva zaštite topline, to je nezapaljiv materijal. Međutim, kada vlaga (čak i mala količina) prodire u vatu, njezina jedinstvena zaštitna svojstva su izgubljena. Zagrijavanje poda može se obaviti bilo kojom vrstom mineralne vune - šljake, stakla ili kamena. Takav izolator topline proizvodi se u pločama i valjcima. Poželjno je koristiti mineralnu vunu u obliku ploča (karakterizirana je većom gustoćom od valjkastog materijala).
 3. Penoplex - polistiren, proizveden ekstruzijom. Ona ima nisku apsorpciju vlage i visoku čvrstoću. Ove karakteristike to bolje razlikuju od jeftinijih, ali i manje pouzdanih pjena.

Često se uz pomoć ekspandirane gline provodi weatherizacija zgrada na piloti. Lako je koristiti, što je važno za domaće obrtnike koji se bave samopotvrđenjem bez angažiranja stručnjaka, nije podložno gori i ima nisku cijenu. No, u skladu s karakteristikama zaštite topline, sloj je slabiji od svih prethodno spomenutih materijala.

Podna izolacija s ekspandiranom glinom

Preporuča se korištenje suvremenih paropropusnih membrana za izolaciju vlage kao vjetroelektrana i hidro-zaštitnih proizvoda za podove konstrukcija na temeljima pilota. Oni se brzo i jednostavno uklapaju, ali cijena takvih višenamjenskih proizvoda može ugristi. Važno je! Svi elementi drvene kuće na pilama trebaju biti tretirani sa spojevima s posebnim antiseptičkim svojstvima.

I ne zaboravite na barijeru pare. Kao takav, jednostavan je polietilenski film prikladan. Postavlja se izravno na sloj izolacijskog materijala.

U kući smo organizirali siguran temelj na štulama - upute

Prvo morate napraviti grubi pod. Njegov uređaj je jednostavan - noktirajte drvenu šipku na zaostajanje, što se naziva lubanjom. To će poslužiti kao potpora za podne ploče. Budite sigurni da sve elemente koristite antiseptikom. Zatim postavite ploče na pod. Kada koristite pjenu ili ekspandirani polistiren, dopušteno je ugraditi posebnu mrežu umjesto podlogu. Mora se pravilno pričvrstiti na trupce, tako da lako može izdržati mase izolacije.

Grubi pod u kući

Općenito, morate se stalno sjećati da ne možete preopteretiti pilote s prekomjernom težinom. Nakon što postavite podlogu, postavite barijeru na paru. Sve vlage iz atmosfere moraju ostati vani, a ne pada na toplinski izolacijski materijal. Ovaj dio parne barijere može biti izrađen od polietilenskog filma ili krovnog materijala. Zatim položite izolaciju, a na njoj još jedan sloj parne barijere. Ona će štititi kolač od kondenzacije i unutarnje vlage.

Prilikom ugradnje toplinske i parne izolacije nemojte ostavljati praznine između pojedinih elemenata korištenih materijala. To je ispunjeno stvaranjem hladnih mostova. Vrlo su opasne za izolaciju, jer ih brzo uništavaju tijekom rada. Sada slobodno opremite završni kat u kući, koristeći za tu svrhu iverica, ploče od šperploče, podova i drugih proizvoda. Pro savjet! Svakako zatvorite pilote toplom, nepomičnom bazom. Tada neće biti snijega ispod kuće. Ako ne postoji želja ili prilika za toplom strukturom, zatvarajte potporne elemente jeftinim i jeftinim dekorativnim postoljem.

Kako napraviti bazu - odaberite svoju mogućnost

Prilikom postavljanja kuće na temelj od hrpe u konstrukciji građevine nema baze. To, kao što je rečeno, mora biti napravljeno. Često, umjesto punog podruma, podiže se s ukrasnim imitiranjem - štapom. Savršeno štiti podzemlje od snijega i vjetra. Da biste izvršili takvu operaciju, možete koristiti jednu od dvije metode:

 1. Rublje ili opeke. Takav klin je izgrađen u polu ciglu. Prvi red kamenja položen je na jastuk pijeska (mora biti jako dobro sabijen). Vodonepropusnost cijevi pomoću krovnog materijala.
 2. Okvir za imitaciju okvira. Ova tehnologija omogućuje izgradnju analognog ventilacijskog pročelja. To je vrlo ekonomično i brzo izvršenje. Okvir se podiže postavljanjem letvice iz pocinčanog profila ili drvenih greda izravno na hrpe. Zatim je ova struktura obložena krovnim papirom, a PVC ploče su pričvršćene ispod cigle ili kamena odozgo. Popravite PVC proizvode trebali bi biti nokti (ako je sanduk izrađen od drva) ili univerzalni vijci (metalni profil).

Snimanje okvira imitacije

Zabirka omogućuje smanjenje potrošnje izolacije: može se postaviti s tanjim slojem. Neka vaš dom bude uvijek suh i toplo!