Uređaj estrira kuće od pukotina

Često pukotine koje se pojavljuju u privatnim kućama mogu uzrokovati mnoga pitanja i značajno narušiti raspoloženje svojih vlasnika. To u pravilu znači da su na graditeljskoj fazi napravljene pogreške, kao rezultat nastanka pukotina.

Ali nemoj odmah paničariti, jer se situacija može spasiti. U početku ćete morati utvrditi razlog zašto se pukotina dogodila i samo tada možete koristiti posebnu estrihu kod kuće.

Uzroci pucanja

Svi razlozi koji će biti navedeni u tablici, ubrzavaju formiranje pukotina u kućama. Glavni čimbenik koji uzrokuje takav nedostatak je povlačenje temelja zgrade. Ako uzmete u obzir određene okolnosti, pukotine se mogu izbjeći i imat će minimalnu veličinu. Dakle, u tablici su navedeni razlozi i opis njihova pojavljivanja:

Pukotine u gradnji zgrada ne govore uvijek o oštećenju zidova. Morate se pobrinuti da oštećenje utječe na ležajne materijale.

Osnovna pravila za estrihe

U već gotovoj zgradi estrih je neophodan kako bi se spriječilo nastajanje novih pukotina, kao i spriječiti štetu koja se već pojavila u porastu. Tehnologija se danas dokazala. Za estrižne kuće dimenzija 6x6 metara i visine od 3 metra trebat će vam sljedeće materijale:

 1. Kutovi od čelika 10x10 cm - 4 kom. na 3 m.
 2. Šipke u promjeru od 16 mm do 48 m.
 3. Cijev s debelim zidovima, promjer je sličan šipkama - dužina 1,5 metara.
 4. Navojne šipke za šipke - 16 kom.
 5. Matice i podloške - 16 kom.
Studeni s navojem

Da biste izvukli kuću, morate ugraditi metalne kutove u uglovima zgrade. To su prethodno zavarene sekcije debelih cijevi. Zglobovi su pričvršćeni na šipke, a nakon toga je cijela struktura zategnuta maticama. Za pouzdanost cijele strukture treba uzeti u obzir neka pravila:

 1. Nakon godinu dana takve kravate, trebate provjeriti i zategnuti matice. Ovaj se postupak preporuča ponoviti svakog ljeta.
 2. Prije montaže šipke moraju napraviti ispravne pogreške. To će omogućiti normalno otvaranje vrata.

Napravite izračune prije početka rada

 • Kako bi se izbjeglo iskrivljavanje u dizajnu omogućit će dosljedno zatezanje svih matica.
 • Što je deblji i širi metal uglova, to će biti sigurnije napraviti kuću od pukotina u zidovima. Nemojte spremati na uglovima.
 • Ako je kuća ukrašena raznim ukrasima i drugim ukrasima, prije postavljanja strukture, trebali biste pripremiti mjesto za uglove tako da se dobro približavaju zidu.
 • Kada se preporuča samostalno postavljanje rubova vijaka izravno na zid. To vam omogućuje da popravite uglove i pouzdano zategnite matice.
 • Radi jasnoće, vrijedi pogledati estrih od pukotina na zidovima na fotografiji. To će omogućiti da se bave opremi i dizajnu općenito:

  Nakon posla, kuća se može ukloniti završnim materijalima, kao što su sporedni kolosijek, ali ostaviti pristup maticama da ih stegnu.

  Nije preporučljivo koristiti armaturu, jer nije namijenjena vanjskoj uporabi i podložna je koroziji.

  Brtvljenje pukotina

  Ako je šteta manja, onda se mogu koristiti i drugi načini. Kako zapečati pukotine u zidu? Da biste to učinili, upotrijebite sljedeće savjete:

  1. Uz malu štetu koja ne prelazi širinu od 5 mm, možete koristiti redovite kist.
  2. Ako je oštećenje do 1 cm, potrebno je koristiti mort na temelju pijeska i cementa u omjeru 1: 3.
  3. Za velike i duboke ozljede, preporuča se da se pukotina zapečati pjenom, a zatim nanijeti cementni pijesak.

  Prije nego počnete raditi na popravku pukotina na ciglu ili betonskom zidu, pročitajte preporuke stručnjaka.

  Najčešći razlog za pojavu pukotina preopterećuje krovove privatnih kuća zbog pogrešnog izračunavanja snijega.

  Prije nego što pokrijete oštećenje, morat ćete ukloniti prljavštinu, prašinu i druge krhotine. Preporuča se i vlaženje mjesta koje će se popraviti radi bolje povezivanja materijala. Pojedinosti o načinu izrade estriha kod kuće potražite u ovom videozapisu:

  Ako se pukotina počinje pojavljivati ​​na kući, onda možete biti sigurni da neće nestati. Za rješavanje problema pomoći će se estrihati ili osnažiti temelje. S pravilno izvedenim radom, šteta neće porasti, a kuća će dobiti pouzdanu zaštitu već desetljećima.

  Ojačati sami: podne glazure od betona, podnih ploča, temelja

  1. Metoda 1: okvir (monolitno) pojačanje
  2. Metoda 2: Ojačavanje žičane mreže
  3. Metoda 3: Pojačanje polimerske mreže
  4. Metoda 4: Koristite aditiva u otopini
  5. Video: ulijevanje armiranobetonske ploče
  6. Opći savjeti

  Tijekom izgradnje kuće ili velikog remonta, većina je suočena s potrebom da ojačati estrih kada se formira. Netko odluči spasiti i biti zadovoljan betonskim estrijemom, a netko tko daje vrhunsku snagu pojačava sve površine, tako da kaže "stoljećima". Potrebno je razumjeti potrebu za korištenjem ojačanja podnih estriha i načina na koji možete ojačati vlastitim rukama.

  Izgradnja estriha razlikuje se od nekoliko vrsta, ovisno o namjeni i mjestu nastanka. Dakle, mogu postojati sljedeće opcije za estrihe:

  1. Nacrtati estrih na tlu ili osnovnoj ploči;
  2. Podna estriha na podnim pločama;
  3. Spojnica za poravnavanje, rasuti pod;
  4. Obloženi slojem slojnog sloja i toplinskom izolacijom;

  Ima smisla ojačati podnu podlogu u slučajevima kada se formira gruba estriha i pri izradi višeslojnog estriha s toplinskom izolacijom. U tim je slučajevima neophodno zbog toga što sprežnik nije izveden na monolitnoj i fiksnoj podlozi i podvrgava se naprezanju i savijanju. Pojačanje se također može provesti kako bi se spasio beton, ukoliko ga izračunima zahtijeva da se formira preglasan sloj betona.

  Pojačanje estriha može se izvesti na nekoliko načina. Možete odabrati odgovarajući na temelju projektnih i operativnih zahtjeva i tek nakon izračuna armature. Prilično je teško izvršiti neovisne izračune na temelju zahtjeva SNiP-a i GOST-a, a možete propustiti mnogo nijansi i osobitosti pa je bolje da se to obratite organizaciji projekta.

  Sada razmotrite materijale i konstrukcije koje se mogu koristiti za pojačavanje podova:

  • okvir izrađen od armature;
  • žičana mreža;
  • zavarene mreže s mrežom od 5-20 cm;
  • polimerna mreža, mreža za ojačavanje staklenih vlakana;
  • aditiva staklenih vlakana u sastavu otopine.

  U svakom slučaju, tehnologija pojačanja izvodi se prema specifičnoj konstrukcijskoj shemi.

  1. Bilo koji materijal za ojačanje treba se rasporediti u debljini žbuke koja se koristi za estrih. Da bi se to postiglo, ona se raspodjeljuje na površini strogo prije nego što ulije na posebne podloge (ne odnosi se samo na aditive u otopini u obliku vlakana).
  2. Sastav i struktura ojačanja ne smije ometati raspodjelu otopine ispod njezinog sloja.
  3. Materijal za pojačanje mora imati dobro prianjanje na mort. Da biste to učinili, ne smije se dopustiti da se onečišćuje uljnim tvarima ili se otvore bojom ili drugim tvarima.
  4. Ojačanje mora biti potpuno ugrađeno u sloj morta kako bi se spriječila korozija, truljenje, oksidacija pod utjecajem vlage ili zraka.

  Oblikovanje ojačanja okvira je poželjno samo u slučajevima kada je temelj kuće, odnosno temelja i podnog sloja, integralni sustav za održavanje zgrade. Također u slučajevima kada je opravdano izračunima i potrebom za vrstom nepouzdanosti nosivih tala. Istodobno se formiraju armiranobetonske konstrukcije ukupne debljine od najmanje 10 cm i visine okvira armature od najmanje 5 cm.

  Metoda 1: okvir (monolitno) pojačanje

  Moguće je izgraditi okvire za ojačanje izravno na mjesto, koristeći za tu namjenu spojnice. U konstrukciji se koriste armature veličine od 6 do 40 mm, ovisno o zahtjevima konstrukcije i potrebnoj čvrstoći. U privatnoj konstrukciji najčešće se koriste spojnice promjera 10 mm i 20 mm.

  "Knit" okvir pojačanja može se koristiti čelična žica 2-3 mm. Istodobno se osnovna mreža formira sa potrebnom ćelijom u rasponu od 10-20 cm, a sve je povezano s montažom rebara za dizanje. Na rebrima se oblikuje gornji sloj okvira za ojačanje u obliku iste mreže kao na donjem sloju. To je najbolje koristiti s ovim jednodijelnim komadićima ojačanja duljine i širine. Ako želite upotrijebiti obloge i manje dugačke dijelove, potom se armatura produžuje preklapanjem s približavanjem barem pola metra jedni na druge. Dalje je estriha za lijevanje. Ova se opcija naziva monolitna armatura, jer je rezultat zapravo čvrsta i neodvojiva armiranobetonska ploča.

  Stezaljke ventila mogu poslužiti kao alternativa pletenju ili zavarivanju

  Često se zavarivanje koristi za stvaranje kaveza za ojačanje. Za samostalan rad, ova je opcija pogodna samo za one koji imaju aparat za zavarivanje i dovoljno vještina za zavarivanje tankih šipki i žice. Usput, u industrijskoj konstrukciji, za takva djela, koji su se već osnovali, dopušteni su samo profesionalni zavarivači, jer takva vrsta posla zahtijeva pažnju i točnost. U slučaju kršenja tehnologije zavarivanja, često se javlja stanjivanje armature i žice na zglobovima, što negira sve prednosti okvira.

  Tijekom pojačanja betonskog poda, često se zahtijeva da se savijanje pojačava kako bi se oblikovao okvir. Ova bi operacija trebala biti izvedena samo uz pomoć mehaničkih sredstava bez grijanja, kao što je uobičajeno kod nekih neodgovornih majstora. Kada bilo koji toplinski metal mijenja svoju strukturu i može lako rasprsnuti.

  Video: mreža za pojačanje parenja

  Metoda 2: Ojačavanje žičane mreže

  Jednostavnija inačica ojačanja je mreža od žice. Ova metoda omogućuje jačanje debljine estriha do 80 mm. Može se koristiti za oblikovanje višeslojnog temelja poda na podnožju prljavštine ili kao estrih ojačanja na podnim pločama u mjestima posebnog opterećenja, kao što su kuhinja, kupaonica, hodnik ili garaža. Mreža za ojačanje također treba biti raspoređena u debljini žbuke koja će ispuniti pod. Zapravo, shema ojačanja mreže na licu mjesta slična je prvoj fazi pojačanja okvira. Kao rezultat, rešetka je postavljena na visinu od 2-3 cm i izlivena otopinom.

  Mreža može biti obojena i zavarena. Treba imati na umu da je zavarivanje poželjno samo kod upotrebe žice i armature promjera 6 mm. Ako ispod sloja estriha postoji toplinski izolacijski sloj i vodonepropusni materijal, tada se ne zalijepi vezanje na zidove, a rešetka s rubovima mora biti 3-5 cm od zidova.

  Za prodaju su gotove metalne mreže za armiranje betona. Dovoljno je da ih položite u trake preko cijele površine poda, pozivajući na 1-2 stanice jedna na drugu i vezujući ih žicom. Po cijeni, ova je mogućnost samo marginalno skuplja od korištenja žice za samoljepljive mreže. Ali vrijeme se troši mnogo manje, a pouzdanost samog rešetka je nešto veća.

  Video: ulijevanje armiranobetonske ploče

  Opći savjeti

  Kada koristite bilo koju metodu pojačanja, možete primijeniti opcije za dodavanje mikrofibre u betonu ili plastifikatorima. Potrebno je samo slijediti upute za njihovu uporabu i doziranje.

  Postupak oblikovanja estriha ili samopodignutih podova sadrži mnoge nijanse i stupnjeve osim armature koji se moraju uzeti u obzir i provoditi kako bi se dobio pouzdani temelj za pod. Najcjelovitiji i složeniji proces je stvaranje i pojačanje poda na tlu. Istodobno, do betonskog estriha i armature izrađuju se slojevi pijeska, šljunka, toplinske izolacije i vodonepropusnosti. Kršenje tehnologije izgradnje takvog "kolača" poništit će sve napore za pojačanje.

  Temeljni estrih

  Temeljni estrih - glavni načini obavljanja tog posla

  Tijekom godina, u starim seoskama razni problemi počinju pojavljivati ​​i očitovati, čija je glavna suština trošenje i suzenje postojećih građevinskih ili završnih materijala, kao i nedostatak kvalitetne pravovremene instalacije. Ovaj problem temelja, koji se nalazi pod ležajnim zidom kuće, vrlo je zabrinut. Jedna od mjera koje se poduzimaju za vraćanje ispravnog dizajna i otklanjanja poteškoća je profesionalna podloga.

  Teško je reći koliko je učinkovita u građevinskoj praksi. Ovdje je vrlo važno pravilno odrediti potrebni tijek djelovanja u vremenu, što će donijeti očekivani rezultat i riješiti problem. Upravo iz tog razloga je potrebno početi od samog početka - temeljni estrih mora se odvijati kao rezultat obveznog pripremnog rada koji neki stručnjaci rade za tu svrhu.

  Isti estrih temelja se može napraviti na nekoliko načina. Najučinkovitiji od njih je uporaba dodatnog betonskog temelja, kao i estriha stare temelje s profilnom cijevi. Najčešće je intervencija novog trakastog temelja oko starog koji se koristi. Ali opet, sve je vrlo individualno, a ponekad je općenito bolje zamijeniti staru osnovu s novom.

  Stjenica starog temelja opravdana je u slučajevima kada njen nosivi kapacitet nije izgubio svoje tehničke zadatke. Glavna stvar je da je bilo nešto za spremanje - daljnja sudbina postojećeg temelja ovisit će o tome. Također, osim toga, morate osigurati sigurnost pilafa i donje krune kuće. Ponekad se stari katovi moraju rastaviti kako bi dobili interni pristup postojećim temeljima.

  Osim toga, povezani radovi tijekom nanošenja novog temelja oko stare kuće su uređaji za odvodnju temelja i cjeline, kao i izgradnju slijepog područja. Ponekad je poželjno provesti dodatno zagrijavanje slijepog područja i temelja, što u hladnoj sezoni omogućuje da se granica zamrzavanja tla odmakne od temelja.

  Mnogo je lakše i brže razrezati temelje uz pomoć armature oblikovane cijevi. Takvi građevinski radovi su jeftiniji od betona. Ali vrlo je važno promatrati ispravnu tehnologiju u njima. I kvaliteta zavarivanja treba biti na odgovarajućoj razini. Osim toga, u tijeku je izvedba dodatnog slikanja metalne konstrukcije. To bi trebao biti izrađen u nekoliko slojeva samo s visokokvalitetnom emajliranom, namijenjenom za uporabu samo pod najtežim uvjetima.

  Naša organizacija jamči kvalitetnu izvedbu takvog rada. To je olakšano prisustvom nekoliko stručnih timova za instalaciju, za koje je estriha kućne baze uobičajena stvar koju obavljaju cijelo vrijeme. Stoga, možete biti sigurni da će ova djela biti puno bolja od mnogih - jer imamo jasnije iskustvo s ovom vrstom posla od drugih.

  Kako razrijediti zidove cigle kuće sa svojim vlastitim rukama

  Kada se pojavljuju pukotine u zidovima od opeke, vlasnik kuće nema vremena za šale. Pred njim je zadatak - ojačati strukturu. Općenito, mnogi se ljudi više vole ograničiti na zatvaranje praznina, ali vrijedi shvatiti da nema prevelike koristi od toga bez uklanjanja glavnih razloga.

  Ispod smo opisali metodu kao što su estrih zidovi počeli ispucati cigla kuća.

  Odjel je otišao

  Glavni čimbenik u neusklađenosti zidarstva je deformacija temelja. Svi ostali nisu ništa drugo nego posljedice.

  S pukotinama koje su se pojavile na spoju proširenja s glavnom kućom (to jest, ovaj problem najčešće se susreću s ljudima), veza između zidova podignutih u različito vrijeme je slomljena. Ovdje postoji nekoliko načina za pomoć.

  Ako se razlomak više ne širi, to je dovoljno:

  • čista prašina i slabo prianjajuća otopina;
  • dobro napunjen;
  • ispunite svježim cementom do pune dubine.

  Obično takav "tretman" traje nekoliko godina, ali nakon toga će pukotina očitovati.

  Druga opcija je mnogo pouzdanija. Ovdje se proizvodi estrih. Da bi se to postiglo, metalni kutovi (do 100 po 100 mm) montirani su na kutovima produžetke i debele čelične trake s rupama unutar kuće. Zatim su povezani s navojnim šipkama na krajevima i zategnuti maticama.

  Loša hrpa

  Ako cigla nije postavljena u skladu s ispravnom shemom, veza između redaka je prilično slaba. To, međutim, ne znači da zgrada nužno pukne, međutim, ako je temelj deformiran, onda se greška formira na slaboj točki. U takvoj situaciji, cijeli neispravan zid je pričvršćen.

  Ostale povrede tehnologije

  O njima, prije svega, pokazuje jaz postavljanja jasno uz šav. U ovom slučaju blokovi ostaju uvijek netaknuti. Češće vodi do te poteškoće:

  • loše vlaženje ciglanih površina;
  • nedovoljna adhezija na otopinu;
  • nepravilna priprema zidarske mješavine (malo cementa).

  Ako se prilikom izračuna temeljnih grešaka ili kuća ispostavilo da je teža od planiranog, onda se često formiraju pukotine u uglovima zgrade. Ipak, nedostatak dodatnog pojačanja ovog dijela strukture također dovodi do toga.

  Ovdje neće biti dovoljno jednostruka estriza, jer ni na koji način neće riješiti glavni problem - bit će nužno dodatno ojačati temelj. Ne biste ga trebali odbiti ako želite dugo živjeti u kući.

  Pravila za raspored estriha

  Odgovorni iznajmljivač treba dogovoriti kućnu estrihu samo u slučaju preventivnih svrha odmah nakon završetka gradnje. Ovim pristupom, pojavljivanje pukotina se smanjuje na nulu.

  Ako se problem ipak dogodio s ljetnikom u kojem ljudi već žive, tada ova metoda neće samo usporiti, nego i zaustaviti proces uništenja.

  Prije svega pripremite:

  • 4 širine (100 od 100 milimetara) kutova, čija duljina odgovara visini zidova;
  • ojačanje ili okrugla šipka s poprečnim presjekom od najmanje 16 mm i duljinom koja je jednaka dvjema obodima zgrade;
  • do jedne i pol metra debljine ½ inča cijevi;
  • navojne šipke promjera 16 mm;
  • 16 podizača i matica.

  Prije svega, na vanjskoj žbuku, šiljci su urezani, uklonjeni iz uglova. Ako to nije učinjeno, neće biti moguće prikriti metalne kravate.

  Preostali rad se izvodi u ovom redoslijedu:

  • 150 mm dijelova cijevi zavareni su na kutovima s obje strane;
  • prazni su se ugrađeni na uglovima kuće;
  • rezanje klinova (20 cm) zavarivanjem je spojeno na armaturu;
  • potonje je umetnuto u cijev i učvršćeno maticama.

  Ako se koristi glatka štap (krug), može se izrezati u niti s umom, a zatim nestane nestašica peta.

  Za čvrsto stezanje matica možete grijati rebar s autogenom - metal će se proširiti, a zatim se ohladiti i smanjiti.

  Kada se kuća planira naknadno izolirati pjenom ili obložiti sporednom stranom, klinovi zavareni jednostavno se preklapaju sa šipkama - takva veza će biti mnogo pouzdanija, a neatraktivan izgled će sakriti završni pokrov fasade.

  U drugim slučajevima, ventil je spojen na stražnjicu. Zavarivanje treba dodatno ojačati. Najbolje za ovo je još uvijek ista cijev. Od toga se izrađuju dionice do 120 mm. Izrezani su po duljini i zavareni preko spojnice.

  Matice se moraju stegnuti u nekoliko faza, s intervalima od godinu dana.

  Odabir materijala, ne nastojimo spasiti - previše tanki kutak neće biti u mogućnosti pružiti visokokvalitetne vezne zidove. Također ima malo koristi od preuskog.

  Brtvljenje pukotina

  Nakon instalacije estriha, možete početi zatvoriti praznine. Uska (od 1 do 5 milimetara) ispunjena fasadnim kitom. Velika (od 10 mm) zahtijeva uporabu cementnog morta, pripremljenog na uobičajeni način.

  Vrlo velike pukotine napunjene su pjenom - prodiru duboko i pružaju dobru toplinsku izolaciju. Nakon sušenja, zid se izravnava žbukom.

  Zapamtite, da biste spriječili ponovno pojavljivanje pukotine u budućnosti, potrebno je pravilno pripremiti prije zatvaranja. Naročito, što je više moguće temeljito uklonjena usisavačem ili isprana kompresorom. Prije nanošenja površine žbuke navlažene vodom pomoću prskalice ili, najgore, metle.

  Nepravilno je koristiti mrežice za ojačavanje u ovoj situaciji - oni pomažu samo kada su u pitanju plitke pukotine formirane samo na površini kitova i drugih sličnih materijala.

  Pomoći će vam da bolje razumijete postupak ovog videozapisa:

  Raspored poda u kući na traku temelja. Temeljni estrih

  Kako napraviti temelje estriha kada bacaju monolitne ploče?

  Maxim Georgievich, Omsk postavlja pitanje:

  Dobar dan! Reci mi, molim vas, temelje estriha kada se bacaju monolitne ploče treba ojačati? I je li potrebno utiskivati ​​pješčani jastuk i vibrirati beton? Želimo izgraditi privatnu kuću na monolitnoj osnovi, budući da čitamo o mogućnosti korištenja na problematičnom tlu. Nadamo se da su te informacije točne. I želio bih znati koja bi konkretna marka trebala odabrati za izgradnju?

  Temeljni estrih (osnovno lijevanje) se proizvodi u isto vrijeme, pa ploča ima koherentnu strukturu. Temelj u obliku monolitne ploče ravnomjerno raspoređuje opterećenje i ima veliku nosivost. Zbog integriteta ploče, "plutajući", također preraspodjeljuje gibanje tla. Stoga čak i masivna kuća od opeke na takvu temelju može se graditi na nestabilnim tlima (treset, tresući, slabo nosivi) tlo, budući da je njegova masa raspoređena po cijelom zgradi. Takav uređaj osigurava minimalno skupljanje kod kuće. Štednjak se također može koristiti kao pod za 1. kat.

  Pijesak za takav temelj mora biti zbijen, što će spriječiti smanjivanje sloja. Na vrhu pješčane podloge potrebno je vodonepropusno od geofabra, na kojem bi trebalo nanizati i utiskivati ​​drenažni sloj (ruševine). Na vrhu odvodnje staviti drugi sloj hidroizolacije. Prije betoniranja potrebno je izvesti armaturu, u tom slučaju treba staviti armature za armiranje u razmaku od najviše 30 cm. Beton se izlije slojevima od 15 cm.

  Temeljni estrih napravljen je od betonske smjese koja sadrži cementni agregat. Marka mješavine odabire se uzimajući u obzir vrstu strukture koja određuje opterećenje na osnovnoj ploči:

  1. Tijekom izgradnje panela primijenjeno rješenje M200.
  2. Za gradnju drvenih kuća, možete koristiti betonsku mješavinu marke M250.
  3. Za zgrade od blokova pjene, plinskih silikatnih blokova ili ekspandiranog glinenog betona, bolje je odabrati marku M300 (pogotovo ako je kuća dvoetažni ili više).
  4. Za lijevanje temelja cigle kuće pomoću betona M350.

  U prisutnosti agresivnih učinaka (vodena talina, duboko zamrzavanje tla itd.), Za gradnju se koristi beton višeg (sljedećeg) razreda. Da bi se dobila monolitna ploča sposobna nositi ogromna opterećenja, njezina izgradnja mora se odvijati prema tehnologiji. Treba poštovati točnost i dosljednost. Tada kuća, izgrađena na čvrsti temelji, bit će stabilna i izdržljiva.

  Poda na prvom katu s trakom temelj: kako napraviti kuću

  U pravilu, pri izradi temelja trake u kući, podovi su raspoređeni na tlu. U isto vrijeme postoji nekoliko tehnologija za njihovu implementaciju. Izbor jedne ili druge opcije ovisi o postavkama vlasnika i uvjetima rada. Na taj način, površine lica mogu se postaviti na drvenu podlogu, betonsku podlogu ili čvrstu ploču. Prilikom odabira varijante s pločom, bilo je povezano s osnovom trake ili se izvodi plutajući estrih, koji može biti suhi ili skupno.

  Značajke u prizemlju

  Kako bi se ubrzala izgradnja kuće na temeljima trake, za izradu prizemlja koristi se armiranobetonska ploča. To će biti temelj za stvaranje budućeg poda u kući. Ova peć nalazi se na kratkoj udaljenosti od tla, koja čak iu najozbiljnijem mrazu ispod kuće neće se smrznuti. Takvo tlo je zasićeno vlagom i radonom, tako da može prenijeti vlažnost na peć i zrači radonom.

  U tom smislu, u podrumu kuće na traci temelja moraju biti izrađeni otvori za prirodnu ventilaciju betonske ploče i zaštititi ga od oštećenja od vlage. Ti otvori ne bi trebali biti zatvoreni ni zimi. Na takvoj betonskoj ploči možete izvesti tradicionalni pod izoliranim i koristiti materijale za toplinsku izolaciju i završnu obradu.

  Međutim, ako se u kući koristi niska baza, nema dovoljno prostora za uređaj s potpunom ventilacijom. Zimi, ove rupe mogu potpuno zaspati sa snijegom. U tom slučaju pod je postavljen na tlo.

  Preporučujemo čitanje:

  Savjeti: budući da je potrebno postaviti inženjerske komunikacije ispod kuće, a zatim kako bi se olakšala njihova održivost, bolje je postaviti duplicirane rukave svih mreža ispod poda tijekom faze izgradnje. To će vam omogućiti priključivanje redundantnih mreža u slučaju blokiranja i sloma glavnog cjevovoda, a ne da ometaju estrih ili drugi podni temelj za popravak mreža.

  Značajke podova na tlu

  Prije nego što napravite poda na tlu u kući na traku temelja, potrebno je razumjeti što su postavljeni zahtjevi:

  1. Obično se pod uz zemlju ne podvrgavaju snagama potiskivanja, jer je temperatura pod stalnom konstrukcijom zbog geotermalne toplote podzemlja.
  2. Za zaštitu baze tla od zasićenja vlage, koja će se prenijeti na pod, potrebno je izvoditi odvodnju i olujnu kanalizaciju oko nosivih konstrukcija kuće.
  3. U većini slučajeva, tlo ispod kuće na traci temelji je sigurno da sijati, tako da ne biste trebali koristiti tla dobivena u procesu kopanja jame za kuću na naknadno punjenje. U tu svrhu, bolje je uzeti ne-metalne materijale (zdrobljeni kamen i pijesak) i ovijati ih u slojevima svakih 20 cm pri polaganju.
  4. Ne biste trebali koristiti sloj geotekstila koji će smanjiti nultu učinkovitost sabijanja tla.

  "Pie" kat na tlu

  Da biste pravilno postavili kat na prvom katu na tlu, morate koristiti sve potrebne slojeve konstruktivne torte:

  • Donji sloj će biti pješčani i šljunčani jastuk koji je pažljivo nabubran. To će osigurati stabilnost cjelokupne strukture i zaštititi od skupljanja.
  • Nakon toga se obavlja konkretna priprema. Za to je dovoljna ploča s visinom od 40-70 mm, od betona niske čvrstoće.
  • Vodonepropusni sloj štiti izolacijski materijal od vlage koja dolazi iz tla. Za vodonepropusnost poda obično se koriste valjani materijali, filmovi ili membrane.
  • Toplinsko-izolacijski sloj izrađen je od izdržljivog i učinkovitog toplinskog izolacijskog materijala. Visina sloja ovisi o klimatskim uvjetima u regiji i upotrijebljenom materijalu. Ovaj sloj će vam pomoći smanjiti gubitak topline, što zauzvrat će smanjiti troškove grijanja kuće.
  • Betonirana betonska estriha - temelj je za polaganje različitih vrsta podova. Na njemu možete postaviti laminate, linoleum, ploču, pluto, porculansku pločicu ili pločice. Za polaganje parketa na estrihu potrebno je napraviti temelj višeslojne šperploče.

  Važno: budući da je dubina jame veća od oznake na dnu jastuka, ovaj dio jame je ispunjen zemljom slojem po sloju. Nakon toga možete napraviti jastučić s visinom od 60 cm. Istodobno, svaka 20 cm zatrpana zasebno.

  Pluta tehnologija estriha

  Raspored poda na tlu u svakom slučaju uključuje lijevanje estriha betona niske čvrstoće. Ovaj estrih poduprijet će se samoizravnavajućom podnom strukturom ili podesivim zaostacima, koji se obično upotrebljavaju za podove s parketom ili podom.

  Tehnologija za izradu plutajućeg estriha u kući na trakastoj podlozi izgleda ovako:

  Preporučujemo čitanje:

  1. Najprije morate popunjavati jamu s pijeskom s pritiskanjem svakog sloja s visinom od 100-200 mm.
  2. Nakon toga nastavite s nacrtom estriha. Ojačavanje ovog sloja nije potrebno. Ponekad se nanosi sloj filmske vodonepropusnosti ispod podnog estriha, ali to također nije obvezno. Za uređenje ove estrihe dovoljna je sloj visine 50-70 mm od betona M 100 s agregatom s udjelom od najviše 5-10 mm.
  3. Sada pričvrstite vodonepropusnu membranu. U ove svrhe možete uzeti ruberoid ili film i položiti ih u dva sloja. Istodobno, potrebno je obložiti izolacijski materijal na temelj trake na visinu od 150-200 mm.
  4. Kao toplinski izolacijski materijal za sljedeći sloj poda je bolje koristiti ekstrudiranu polistirensku pjenu. Njegova učinkovitost je puno veća od ostalih grijača, pa će visina sloja biti minimalna. Osim toga, ovaj materijal je otporan na vlagu, izdržljiv i izdržljiv.
  5. Završna estriha s pojačalom. Da biste to učinili, možete koristiti rešetku žice promjera 4 mm s veličinom oka od 50x50 mm. Za lijevanje, beton razreda 150 se koristi s agregatom od drobljenog kamena s djelićem od 5-10 mm, riječnim pijeskom ili ispranim pijeskom, ali bez dodavanja gline.

  Savjet: kako biste smanjili gubitak topline, poda prvog kata može se opremiti grijanjem. Da bi se to postiglo, prilikom postavljanja konačne kravate postavljaju se cijevi za transport topline, električnog kabela ili infracrvene matrice za grijanje.

  Drveni trupci - proračunska tehnologija

  Izgradnja podesivih kašnjenja smatra se proračunskom opcijom i prikladna je za izradu poda na tlu u kući na traku temelja. Ona radi ovako:

  1. Prvo, jastuk je izrađen od nemetalnog materijala s slojem po sloju tamping.
  2. Potom se polažu dva sloja vodonepropusnog filma, krovnog materijala ili drugog membranskog izolacijskog materijala. Rubovi materijala se nanose na zidove temelja do visine od 150-200 mm.
  3. Nakon toga se ulijeva betonski estrih s visinom od 50-70 cm betona niske čvrstoće.
  4. Ugradnja zaostajanja na podesive podloge. U tom slučaju, gornji dio nosača se nakon instalacije rezati na željenu visinu.
  5. U prostoru između zastoja postavljenog izolacijskog materijala. U ove svrhe možete koristiti ekstrudiranu polistirensku pjenu ili bazalnu vunu.
  6. Nakon toga, grubi pod je napravljen od podne ili šperploče. Zatim možete postaviti odabrani pod.

  Tehnologija suhog estriha na tlu

  Poda na tlu u kući na trakastoj podlozi može se napraviti suhom metodom estriha. U ovom slučaju slijed radova je nešto drugačiji:

  1. Jastučić i nosač estriha betonskog razreda 100 se izvode na isti način kao u prethodnom slučaju. Daljnji rad bit će proveden na drugoj tehnologiji.
  2. Slojevito vodonepropusni sloj. Da biste to učinili, možete koristiti gusti plastični film.
  3. Sada, prema nacrtu kravate, morate instalirati svjetionike. Da biste to učinili, možete dobiti posebne profile gipsa ili vodiče za ploče od gipsa. Svjetionici su pričvršćeni na bazu vijcima.
  4. Zatim, među svjetionicima ulijeva se slitina. Usklađen je s pravilom svjetionika i srušen.
  5. Nakon toga se postavljaju žljebaste ploče od gipsa. Spoj ploča je zalijepljen ljepilom i zapečaćen vijcima. Ako je potrebno, možete napraviti dva sloja ovih ploča. U tom slučaju spojevi ploča u dva sloja ne bi se trebali podudarati.

  Zvukovi dizajna poda

  Prilikom izvođenja bilo koje tehnologije uređaja na podu na zemlji u kući na trakastoj podlozi, treba razmotriti sljedeće suptilnosti:

  • Plodno tlo unutar trake mora biti pažljivo uklonjeno. Nije pogodno za tamping. Svi korijeni na ovom mjestu pažljivo su uklonjeni.
  • Budući da polietilenski film može preskočiti radon, bolje je da ga ne koristite kao vodonepropusnost. U tu svrhu, bolje je uzeti proizvode iz vinil acetata, različite modifikacije PVC-a ili polikarbonata.
  • Postavljanje vodonepropusnog materijala treba biti izrađeno u dva sloja, mijenjajući smjer bendova suprotno.
  • Vodonepropusni materijal mora imati ne samo zaštitu od vlage, nego i ne propustiti vodenu paru koja je prisutna u velikim količinama u tlu.
  • Vodonepropusni film ili drugi valjani materijal koji se koristi za izolaciju baze mora se zalijepiti na zidove temelja trake do visine od najmanje 150-200 mm. Nakon završetka cjelokupne podne konstrukcije, višak vodonepropusnosti na rubu zidova je uklonjen.
  • Debljina izolacijskog materijala ne smije prelaziti visinu temelja trake.
  • Prilikom ulijevanja završnog armiranog estriha na rubu zida postavlja se prigušna traka. Potrebno je nadoknaditi širenje deformacije estriha i zaštititi ga od pucanja.

  Važno: kod izvođenja određene podne konstrukcije na tlu, debljina izolacije izračunava se pojedinačno, uzimajući u obzir klimu u građevinskom području i karakteristike materijala koji se koristi. Izračun dna jastuka vrši se nakon određivanja debljine svih slojeva.

  Preporučujemo čitanje:

  Ocijenite objavu: Preuzmi.

  Visokokvalitetni temelji nanizani su na različite načine

  Temeljni estrih - glavni načini obavljanja tog posla

  Tijekom godina, u starim seoskama razni problemi počinju pojavljivati ​​i očitovati, čija je glavna suština trošenje i suzenje postojećih građevinskih ili završnih materijala, kao i nedostatak kvalitetne pravovremene instalacije. Ovaj problem temelja, koji se nalazi pod ležajnim zidom kuće, vrlo je zabrinut. Jedna od mjera koje se poduzimaju za vraćanje ispravnog dizajna i otklanjanja poteškoća je profesionalna podloga.

  Teško je reći koliko je učinkovita u građevinskoj praksi. Ovdje je vrlo važno pravilno odrediti potrebni tijek djelovanja u vremenu, što će donijeti očekivani rezultat i riješiti problem. Upravo iz tog razloga je potrebno početi od samog početka - temeljni estrih mora se odvijati kao rezultat obveznog pripremnog rada koji neki stručnjaci rade za tu svrhu.

  Isti estrih temelja se može napraviti na nekoliko načina. Najučinkovitiji od njih je uporaba dodatnog betonskog temelja, kao i estriha stare temelje s profilnom cijevi. Najčešće je intervencija novog trakastog temelja oko starog koji se koristi. Ali opet, sve je vrlo individualno, a ponekad je općenito bolje zamijeniti staru osnovu s novom.

  Stjenica starog temelja opravdana je u slučajevima kada njen nosivi kapacitet nije izgubio svoje tehničke zadatke. Glavna stvar je da je bilo nešto za spremanje - daljnja sudbina postojećeg temelja ovisit će o tome. Također, osim toga, morate osigurati sigurnost pilafa i donje krune kuće. Ponekad se stari katovi moraju rastaviti kako bi dobili interni pristup postojećim temeljima.

  Osim toga, povezani radovi tijekom nanošenja novog temelja oko stare kuće su uređaji za odvodnju temelja i cjeline, kao i izgradnju slijepog područja. Ponekad je poželjno provesti dodatno zagrijavanje slijepog područja i temelja, što u hladnoj sezoni omogućuje da se granica zamrzavanja tla odmakne od temelja.

  Mnogo je lakše i brže razrezati temelje uz pomoć armature oblikovane cijevi. Takvi građevinski radovi su jeftiniji od betona. Ali vrlo je važno promatrati ispravnu tehnologiju u njima. I kvaliteta zavarivanja treba biti na odgovarajućoj razini. Osim toga, u tijeku je izvedba dodatnog slikanja metalne konstrukcije. To bi trebao biti izrađen u nekoliko slojeva samo s visokokvalitetnom emajliranom, namijenjenom za uporabu samo pod najtežim uvjetima.

  Naša organizacija jamči kvalitetnu izvedbu takvog rada. To je olakšano prisustvom nekoliko stručnih timova za instalaciju, za koje je estriha kućne baze uobičajena stvar koju obavljaju cijelo vrijeme. Stoga, možete biti sigurni da će ova djela biti puno bolja od mnogih - jer imamo jasnije iskustvo s ovom vrstom posla od drugih.

  Kat za prvu etažu s trakom temelj - tehnologija i preporuke

  Pogledajmo što je temelj trake - ojačane betonske trake koje se postavljaju pod zidove nosača i distribuiraju težinu zgrade duž čitavog perimetra. Ovo rješenje omogućuje dovoljno otpora, istiskivanje tla, izbjegavanje nagnutosti i progibanje zgrade. U pravilu, betonski pod za prvi kat je odabran za strip temelj.

  Postupni postupak postavljanja betonskog podova na prvom katu s temeljima trake

  Kada je podrum montiran ili je temelj završen, nastavite na sljedeću fazu - postavljanje poda na gotove trake. Količina betona potrebnog za podnu površinu može se izračunati pomoću samostalnog poda kalkulatora konstrukcije. Na rubu zgrade, koji je izgrađen tijekom izgradnje temelja (traka), iskopani tlo je pažljivo popunjen tijekom pripreme temeljne jame. Nakon toga, na potrebnu razinu, tlo se izlije i temeljito zbije. Kako bi se tlo spojilo za 2-4 sata, oni su proliveni vodom oko perimetra područja ravnomjerno. Kada se zemlja potpuno namjesti, dodaje se sloj ruševina. Potrebno je odabrati sloj kamenog kamena od najmanje 10 cm, a sami lomljene kamene frakcije mogu biti velike, srednje ili male.

  Na prvom katu namjestimo betonski pod

  Duž ruba građevinskog područja potrebno je uliti 6-10 cm sloj pijeska i na vrh sloja ukrasa. Za zaštitu od utjecaja vlage na pješčani sloj nanesite film polietilena. Na vrhu filma će se nanositi mreža za ojačanje debljine 10-12 mm (ovisno o budućem opterećenju). Mreža za ojačanje mora biti veličina pletiva do 20 centimetara. U onim mjestima gdje će biti sjecišta ojačanja, drugim riječima, kutovi rešetke zavareni su zavarivanjem ili vezani žicom za pletenje. Kada je mreža potpuno vezana, mora se podići iznad razine pijeska. To je učinjeno kako bi se stvorio zaštitni sloj, u procesu budućeg izlijevanja betonskog sloja. Ovo rješenje vam omogućuje zaštitu zaštitnog sloja od štetnih posljedica padalina. Vezani armirani beton, ravnomjerno će rasporediti cjelokupno opterećenje.

  Upoznajte se s tehnikom lijevanja betona zimi.

  Kada razina betonskog sloja ulije 20 cm, mreža za ojačanje mora se podići nekoliko centimetara iznad površine. Kada se ojačana mreža podigne iznad tla, ukrut, plastični omotač i sloj pijeska idu na vrh izlijevanja betonskog sloja. U pravilu, za ovu svrhu koristite 200 maraka betona. Za točne izračune potrebnog volumena betona umnožite debljinu slanog sloja na ukupnu površinu (npr. 20 cm), + 5% za zalihe, jer najčešće biljke ne dodaju beton ili mogu nastati pogreške u izračunima. Često pri izgradnji kuće postoje velike pogreške, zbog čega je vrijedno napraviti malu marginu.

  Za pouzdanu zaštitu gotovog temelja i poda od vlage morat ćete izvesti visokokvalitetno vodonepropusno djelovanje. Pogledajte kako to učiniti u video:

  Kako bi se pravilno izravnala betonski pod, potrebno je povući niti (svjetionici) duž dvije dijagonale ili ravne linije duž sobe, a kada se postigne zadana razina, počinju izravnavati betonsku površinu. Za ovo se koristi kopa ili lopata. Ovo je gruba osnova, a konačna razina poda od betona bit će uklonjena kravata.

  Kada se betonski pod prelije na zemlju, sada je potrebno pokriti beton s filmom kako bi se zaštitio od utjecaja vanjskog okoliša, da se isključi brzo isparavanje vlage iz betona. Film možete ukloniti tek nakon 2 dana.

  Postupak ugradnje betonskog poda na traku temelj je. Za oblaganje grube površine, možete koristiti posebne grijače (pjena, ekspandirana glina, URSA, itd.), Koji na vrhu pokrivaju ploču od drva, SW, ploče i druge materijale za oblačiće.

  Poda na tlu na traku temelja

  Fundacija vrpce je vrlo česta jer se može stvoriti bez upotrebe teške građevinske opreme. Ali prilikom izrade takvog temelja, morate biti spremni za određene probleme. Ako se u njemu ne stvaraju proizvodi, to će uzrokovati pojavu kondenzata u podzemnom prostoru. Da biste izbjegli takve probleme, potrebno je zatvoriti podzemni prostor s ventilacijom. Jednostavnija je mogućnost stvaranje poda na tlu na tračnicama.

  Značajke poda na prvom katu kuće na traku temelja

  Važno je zapamtiti da se tlo pod podom ne smrzava i da je zasićeno vlagom. Zato se otvori za prozračivanje u podrumu kuće, koji ostaju otvoreni čak i zimi. Prilikom izrade prozračenog podzemnog prostora, možete koristiti bilo koji materijal za toplinsku izolaciju.

  Ako je podrum zgrade nizak, nema dovoljno prostora za stvaranje ventilacije. U takvim slučajevima dolazi do stvaranja poda na zemlji. Tijekom izrade takvog poda vrijedi zapamtiti da će popravak komunikacija zahtijevati potpuno uklanjanje estriha na mjestu gdje su instalirani. Da biste izbjegli takve probleme, dovoljno je napraviti duplikat svih mreža ispod poda. U tom slučaju, kada je začepljen, možete se povezati s redundantnim mrežama bez uništavanja estriha ispod poda.

  Značajke podova na tlu

  Prije početka kreiranja podova na tlu, trebate znati koji su zahtjevi postavljeni na takve strukture:

  1. Za zaštitu betonske strukture od vlage, potrebno je stvoriti sustav odvodnje oko kuće. Također je važno stvoriti kanalizaciju oluje, tako da sva voda odmah napusti zgradu. Ako to nije učinjeno, temelj i pod na prvom katu bit će stalno izloženi vlagama, što će dovesti do njegovog uništenja. Važno je zapamtiti. Da se sustav odvodnje treba dizajnirati za maksimalnu količinu vode koja se može nakupiti oko zgrade.
  2. Za popunjavanje jame ispod kuće morate koristiti kamen i pijesak. Ako nanosite tlo, kuća će se početi povlačiti, što će dovesti do pojave deformacija strukture. Važno je utiskivati ​​kamenac nakon što se napuni sloj od 20 cm. Ako to nije učinjeno, materijal se može smanjiti nakon stvaranja strukture betona.
  3. Prije izgradnje prvog kata, ne biste trebali stvoriti sloj geotekstila, jer će to smanjiti nultu učinkovitost sabijanja tla.

  Kakav je peti kat na tlu?

  Da biste ispravno napravili opisanu vrstu podova, morate izraditi sve njene slojeve:

  1. Donji sloj se sastoji od pijeska i ruševina. Ovi materijali su pažljivo namotani prije polaganja naknadnih elemenata. To je neophodno tako da se struktura ne smanjuje nakon konstrukcije.
  2. Nakon stvaranja sloja pijeska i zdrobljenog kamena, nastaje betonska ploča. Njegova debljina mora biti od 4 do 7 cm. Ploča je izrađena od betona niske čvrstoće.
  3. Nakon toga se položi vodonepropusni materijal koji je neophodan za zaštitu poda od vlage koja dolazi iz tla. Za hidroizolaciju vrijedi koristiti razne valjane materijale.
  4. Izolacijski sloj trebao bi biti od trajnog materijala. Njegova visina ovisi o klimatskim uvjetima i materijalnim značajkama. Stvaranje sloja toplinske izolacije pomaže u sprečavanju gubitka topline i uštede na kućnom grijanju.
  5. Nakon toga se formira armiranobetonska estriha. To je osnova za polaganje podnih materijala. Linoleum, pločica, ploča, pluta i ostali materijali mogu se polagati na estrihu. Važno je zapamtiti da je prije polaganja parketa potrebno stvoriti bazu od višeslojne šperploče.

  Važno je! Budući je dubina jame ispod poda ispred oznake, koji bi trebao biti u donjem jastuku pijeska, potrebno je ispuniti utor za upaljač da pažljivo je zbijen nakon svakog sloja od 20 cm. Visina jastuka treba biti najmanje 60 cm.

  Izrada plutajućeg estriha

  Stvaranje poda na tlu u svakom slučaju uključuje izgradnju temelja betona niske čvrstoće. Može stvoriti armiranobetonsku ploču, ali često vlasnici kuća postavljaju podesive trupce na kojima pričvršćuju završni materijal za pod. Plutajući estrih izrađen je kako slijedi:

  1. Prvo je stvaranje pijeska jastuk. Tijekom ponovnog punjenja potrebno je svaki sloj nanositi na debljinu od 20 cm. Ako to nije učinjeno, materijal će se početi nagomilavati nakon što je struktura stvorena.
  2. Nakon toga stvara se gruba kravata, koja nije ojačana metalnim šipkama. U nekim slučajevima, vodonepropusni film se postavlja ispod estriha. Ali to također nije nužno. Betonska glazura može imati visinu od 50-70 mm. Za njeno kreiranje obično se koristi beton M100.
  3. U sljedećem koraku postavlja se vodonepropusna membrana. Često se koristio ruberoid ili film. Materijal treba postaviti u dva sloja kako bi se pouzdano zaštitio od prodiranja vlage od tla. Materijal mora biti omotan na visinu od 15-20 cm.
  4. Zatim se pričvršćuje izolacijski materijal. Za podnu izolaciju je korištenje ekstrudirane polistirenske pjene. To je mnogo učinkovitiji od ostalih grijača, koji se prikazuju u hardveru trgovinama. Štoviše, navedeni materijal otporan je na vlagu i može se koristiti dulje vrijeme.
  5. U zadnjoj fazi nastaje završni estrih s armiranjem. Za to se stvara žičana mreža čija je veličina ćelije 50x50 mm. Beton M150 sa zdrobljenim agregatom koristi se za lijevanje. Važno je uzeti u obzir da tijekom stvaranja rješenja ne treba koristiti gline.

  Važno je! Da biste smanjili gubitak topline, možete napraviti grijani pod. Da biste to učinili, tijekom izrade završnog estriha postavlja se u betonsku cijev s rashladnom tekućinom.

  Ugradnja drvenih trupaca

  Instaliranje prilagodljivog kašnjenja - najveći proračunski izbor, koji odabiru vlasnici kuća na temeljima trake. Preklapanje s zaostacima kreirano je kako slijedi:

  1. U prvoj fazi nastaje jastuk pijeska. Važno je manipulirati svakih 20 cm, jer ako ne izvršite ovu akciju, struktura nakon izgradnje može se podmiriti.
  2. Nakon toga se položi vodonepropusni materijal. Na podu je pouzdano zaštićen od vlage, potrebno je polaganje u dva sloja.
  3. U sljedećoj fazi se baca betonska estrih, čija visina treba biti oko 60 cm.
  4. U sljedećoj fazi dolazi instalacija podupirača za podesiva odstupanja. Gornji dio svih nosača je obrubljen tako da su instalirani trupci na istoj visini.
  5. Prostor koji ostaje između odstupanja, morate postaviti izolacijski materijal. Za izolaciju, možete kupiti ekstrudiranu polistirensku pjenu, jer je prilično jak i izdržljiv. Također se često koristi bazaltna vuna
  6. U sljedećoj fazi nastaje nastajanje podloge, na kojem će naknadno biti postavljena podna obloga.
  7. Nakon što odaberete određeni materijal, pričvršćen je na šperploču ili ploče.

  Opisani radovi na izradi poda u kući na betonskoj vrpci mogu se obaviti vlastitim rukama bez uključivanja stručnih graditelja.

  Suha estriha na tlu

  Poda u kući na traku temelja može se stvoriti suhom estriha metodom. U ovom slučaju, rad se provodi u nekoliko faza:

  1. Prvo, nastaju pješčane i šljunčane podloge i grubi estrih kao u prethodnom slučaju. Sve ostale radove pri odabiru ove opcije provodi druga tehnologija.
  2. Nakon toga se položi vodonepropusni materijal. Za izoliranje poda od vlage koja izlazi iz zemlje, vrijedi upotrijebiti plastičnu foliju.
  3. Sljedeći korak je instalacija svjetionika. Najbolje je koristiti profila od gipsa. Tijekom instalacije važno je osigurati da su svi elementi horizontalni.
  4. Zatim morate zaspati glinene hrpice između svjetionika. Usklađena je s pravilom svjetionika i ovjerena.
  5. Nakon toga polažu se gipsane vlaknaste ploče jezika i žlijebova. Zglobovi svih listova su zalijepljeni i zapečaćeni vijcima. Važno je zapamtiti da zglobovi različitih slojeva ne bi se trebali podudarati.

  Značajke rada

  Tijekom izvođenja opisanog rada potrebno je razmotriti nekoliko suptilnosti:

  1. Prije izrade temelja i poda na tlu, potrebno je potpuno ukloniti plodni sloj, jer nije pogodan za tamping. Važno je ukloniti sve korijene biljaka koje se nalaze ispod kuće.
  2. Kao vodonepropusnost najbolje je koristiti razne modifikacije PVC-a ili polikarbonata. Važno je zapamtiti da se materijal treba uklopiti u dva sloja. Istodobno ne smije samo zaustaviti vlagu, već i zaštititi od prodiranja pare.
  3. Tijekom polaganja vodonepropusnog materijala, potrebno ga je gurnuti na zidove trake kućišta od oko 20 cm. Nakon izrade poda, višak vodonepropusnog materijala mora se odrezati.
  4. Debljina izolatora topline ne bi trebala prelaziti visinu temelja trake.
  5. Tijekom izlijevanja završnog estriha na rubu zidova potrebno je postaviti trakastu traku. Potrebno je nadoknaditi estrihe estriha. Također sprječava pucanje.

  Tijekom izrade poda na trakastoj podlozi, debljina tla mora se odabrati uzimajući u obzir specifičnu klimu u regiji.

  Betonski podovi na temeljima - kako to učiniti sami

  • Postavljanje temelja
   • Odabir vrste
   • Iz bloka
   • vrpca
   • ploča
   • gomila
   • stupolika
  • uređaj
   • pojačanje
   • hidroizolacija
   • Nakon instalacije
   • popravci
   • Mješavine i materijali
   • uređaj
   • Oplodni uređaj
   • zagrijavanje
  • stubna ploča
   • Kako odabrati
   • dekoracija
   • uređaj
  • piling
   • vrste
   • alat
   • posao
   • uređaj
  • računanje

  Temelji od A do Z.

  • Postavljanje temelja
   • Svi tipovi odabira blokova Tape Plate