Kako napraviti blok temelja?

Izgradnja čak i male kuće, drvene ili opeke, zahtijeva znatne materijalne troškove. Štoviše, 18-20% ukupnih troškova izgradnje kuće pada na temeljni posao: kupnju blokova, naknadu iznajmljenih graditelja i plaćanje korištenja opreme. Ovaj dio troškova može se potpuno eliminirati ako sami napravite blokove.

Shema temelja blokova.

Snaga i pouzdanost betonskih blokova, izrađenih vlastitim rukama, nisu niži od onih kupljenih. Tehnologija njihove proizvodnje je jednostavna. Prva stvar koju treba učiniti je izračunati dimenzije budućeg bloka temelja. Duljina bi trebala biti lako uklopljena u temelj, bez piljenja, itd. Osim toga, blokovi moraju biti podignuti bez podizne opreme.

Potrebni alati i materijali

Za rad morate pripremiti:

 • sklopivi oplata, u koju će se uliti blokovi;
 • Portland cement M300;
 • zdrobljeni kamen, frakcija ne više od 10 mm;
 • grubo pijesak, frakcija 1.5 mm;
 • voda;
 • lopata;
 • građevinska lopatica;
 • piljevina;
 • škare za metal ili metalne šipke;
 • električna bušilica

Napravite oplatu sa svojim rukama dosta izvedivo. To će zahtijevati:

 • 2 ploče debljine 20 mm. Možete koristiti šperploču otporne na vlagu;
 • čelični lim 1 mm;
 • metalna šipka promjera 12 mm;
 • 2 matice M12.

Pločice se šire po širini jednakoj visini blokova i dužinom jednakom duljini blokova plus 20 cm. Jedna od ravnih stranica svake ploče je izrezana i obojana vodootpornom bojom. Na obojenoj strani dasaka sa svake strane na udaljenosti od 10 cm od ruba, potrebno je napraviti 2 poprečne peraje dubine 5-6 mm. Mora postojati udaljenost između datoteka jednaka duljini bloka. Na stranama ploča, otprilike u sredini između rezanja i ruba, bušite rupe s promjerom od 14 mm za vezanje oplate.

2 čelična lima izrezati su pravokutnici koji će pokriti strane oplate. Duljina jedne strane pravokutnika jednaka je visini bloka, a duljina drugog će biti 10 mm duža od njegove širine. Ostaje napraviti stezne šipke. Duljina štapića se uzimaju 80-90 cm šire od širine blokova. Ako nije moguće načiniti nit na krajevima šipki vlastitim rukama, možete kontaktirati radionicu.

Oblaganje je lako sastaviti. To je učinjeno na ovaj način: ploče su istodobno smještene na bočnim stranama, a obojene površine trebaju se suočavati jedna s drugom. Potisne šipke su navijene kroz rupe. Metalni pravokutnici su umetnuti u utore od rezova - krajevi oplate. Na šipkama stavite matice, ali nemojte se stegnuti do kraja.

Prvo morate postaviti drvene umetke pored šipki, samo tada možete zategnuti matice do kraja.

Umetci fiksiraju širinu blokova.

Zaklada blokira proizvodnju

Crtanje osnovnog bloka.

Zakladni blokovi s vlastitim rukama najčešće izrađeni od betona marke M200, klasa B15. Ako je sve ispravno, takva će snaga biti dovoljna da izdrži kuću od 1-2 kata. Blokovi će biti jači, to je veći brand cementa. Za betonski stup M200 uzeti Portland cement mark M300, fine frakcije šljunka (do 10 mm) i grubo pijesak (najmanje 1,5 mm). Ako je beton pojačan komadićima metalne žice, blokovi će postati još jači.

Konkretno rješenje kako bi se olakšalo. Svi suhi sastojci uzimani su u omjeru 1: 4: 2, i pomiješani s lopatom u metalnom ili drvenom spremniku. Nastavljajući miješati, postupno dodajte vodu. U smjesi se dodaje voda sve dok smjesa ne postane plastična, viskozna. Oni provjeravaju "spremnost" betona ovako: oni malo rješavaju u šaku i čvrsto ga stisnu. Gruda na otvorenom dlanu ne bi se trebala raspadati, ali ne bi trebalo biti tragova prljavštine na koži. Sada možete početi sipati beton u oplatu.

Potrebno je ispuniti oplatu s dijelovima. Prvo, otprilike trećina njezinog volumena ispunjava se mortom, zaglađivanjem betona lopaticom, posebno pažljivo u uglovima. Dodavanjem sljedećih dijelova rješenja, morate ga cijelo vrijeme podijeliti, pokupiti ga lopaticom, čime se uklanjaju zračni čepovi i kompaktiraju. Najgornji sloj je pažljivo poravnat.

Kada je oplata potpuno ispunjena, moguće je na krajevima blokova napraviti vertikalne utore pomoću metalnih uglova. Da bi to postigli, metalni kutovi pritišću svoje ruke do krajnjih zidova oplate i probode rješenje na cijeloj visini. Kada su blokovi postavljeni na temelje, punjenje žljebova rješenjem omogućit će bolje međusobno prianjanje blokova.

Obloga ispunjena betonom ostaje 2 dana. Trećeg dana oplata se uklanja. Stvrdnuti blok stavljen na suho za još 28 dana, sve dok ne dobije tehnološku snagu. Potrebno je sušiti blokove u prirodnim uvjetima, ispod tenda ili krovnog materijala. Prvih nekoliko dana zalijevaju se.

Ubrzati proces proizvodnje blokova napraviti nekoliko oplate. Tada će potreban broj blokova biti primljen puno brže. Osim temelja, također možete napraviti zidne blokove vlastitim rukama, samo će njihova oplata biti manja. Na taj način možete samostalno izgraditi kupalište i garažu.

Betonski blokovi to čine sami

Betonski blokovi su vrlo popularni građevinski materijal koji je potreban za izgradnju kuće, šupa ili ograde.

Širinu za domaći blok treba odabrati pod širinom temelja.

Osim toga, bez puno poteškoća možete napraviti betonske blokove vlastitim rukama, što će znatno uštedjeti novac na troškove gradnje.

Priprema gradilišta i oplate

Najprije morate odlučiti o veličini. Tipično, širina za domaći blok odabrana je jednako kao i širina temeljne ploče. No debljina dna šupljina mora biti najmanje 2 cm, a debljina stijenke 4 cm. Ako napravite blok dimenzija 29x29x44 cm s dvije vertikalne šupljine, onda će njegova masa biti oko 42 kg.

Optimalna veličina za blokove je 20x20x20 cm ili 20x20x40 cm. Zahvaljujući malim dimenzijama, proces polaganja materijala, kao i sama proizvodnja, postaje prikladan i jednostavan. Također treba uzeti u obzir da u posebnim vrstama rada može biti potrebno napraviti pola bloka.

Za izradu betonskih blokova s ​​šupljinama treba poseban oblik.

Blokovi betona trebaju biti izrađeni na sabijenom tlu ili na ravnoj platformi (na primjer, izgrađeni od ploča). Površina mora biti prekrivena pjenom ili debelim filmom. Obrasci u kojima se formiraju blokovi ne stvaraju dno. Oni su pokucao iz ploče, iverica ili šperploča, a vrh je obložen lima. Nekoliko umetaka izrađeno je od drvenih blokova pomoću kojih će se u blokovima oblikovati šupljine, zbog čega će građevni materijal postati lakši i topliji. Rubovi čavlića su obloženi metalom i pričvršćeni su ručice, koje će u daljnjem postupku pomoći bez dodatnog napora da bi se umetne pločice izvukle iz bloka za postavljanje.

Stručnjaci kažu da je najprikladnije učiniti nekoliko oblika istodobno. Za njihovu konstrukciju, potrebno je srušiti ili pričvrstiti okvir vijcima s visinom stranica jednakim visini bloka, u sredini kojih se umeće šperploče. Usput, prvo trebate instalirati uzdužne particije, a zatim staviti na poprečne.

Svi elementi i detalji oplate moraju biti propušteni uljem od lanenog sjemena ili strojnim uljem, zbog čega će otvrdnuti blokovi biti lakše ukloniti iz kalupa.

Postavljanje betonske mješavine

 • cement;
 • mala šljunka;
 • pijesak;
 • vapna;
 • voda;
 • krute žice za ojačavanje.

Veličina zrna može doseći 1 cm.

Količina materijala ovisi o potrebnom broju gotovih blokova. Cement, pijesak i šljunak uzimaju se u omjeru 1: 3: 5.

Blokovi su izrađeni od betona na temelju mješavine šljunka i pijeska. Fini šljunak, pijesak, vapno (u malim obrocima) i cement se prelijevaju u metalni bazen. Pažljivo izmiješajte konstitutivne elemente i dodajte vodu. Trebalo bi biti samo dovoljno vode tako da u procesu postavljanja u oplatu nema problema (masa ne bi trebala biti tekućina).

Oznaka čvrstoće takvog materijala bit će oko 135 kgf / m². Veličina zrna agregata može biti do 1 cm, a jezgre za nastajanje šupljina postavljene su u kalup kada je punjena i zbijena otopina debljine 2 cm. Kako bi se popravila udaljenost jezgre preporuča se postavljanje posebnih letvica između stijenke kalupa i jezgre oko 4 cm širine. Ove letvice mogu se ukloniti samo nakon što se beton napuni i zbio na trećinu visine oblika.

Dno obrasca može biti prekriveno starim novinama, što će spriječiti jedinicu da se bori s istim temeljem. Miješanje tijekom polaganja mora biti polu-suho. To jest, kada se unesete u šaku, komprimirani u grumen, a zatim stavljeni na ravnu površinu (na primjer, na ploči), masa se ne bi trebala širiti.

Svaki pretinac oplate puni se otopinom najviše polovine, nakon čega se polaže ojačana tvrda žica.

Da biste pripremili rješenje kod kuće, možete koristiti nepomičnu mješalicu.

Neki obrtnici izrađuju blokove staklenim bočicama kao zračnim komorama toplotne izolacije bloka. Da biste to učinili, uključite boce s čepovima i postavite ih u sredinu bloka. Nakon toga, obrasci su ispunjeni na vrh, otopina je zbijen, a zatim zaglađena s lopaticom.

Samonokretni blokovi zamrzavaju se vrlo brzo - u roku od 3-4 dana, nakon čega se mogu sigurno ukloniti iz oplate. Međutim, to ne znači da su posve suhe. Moguće ih je koristiti u gradnji ne prije dva tjedna.

Briga za blokove

Otopina se odvija u 1,5-2 sata. Stoga, s malom količinom materijala za konstrukciju oplate nakon tog vremena, dopušteno je da ga se rastavlja kako bi se proizveo sljedeći blok ljuske. U takvim slučajevima, konkretna masa se priprema u obrocima za svaki oblik. Pomoću jednog oplate možete napraviti oko 5-6 blokova dnevno.

Nakon što je materijal za gradnju spreman, pokriven je filmom. Ona služi kao zaštitna blokada od oborine, kao i zaštita od suvišnog sušenja. Ako je film odsutan, preporučuje se da se jedinica dnevno zalijepi (počevši od drugog dana nakon proizvodnje) 2-3 tjedna. Da bi se osiguralo ravnomjerno sušenje, materijal se mora povremeno vrtjeti.

Stvaranje blokova plijesni s vlastitim rukama, naravno, prije svega je ušteda novca. Ali ako imate potrebne materijale i vrijeme, svatko se može nositi s tim zadatkom.

Betonski blokovi to čine sami

Betonski blokovi su vrlo popularni građevinski materijal koji je potreban za izgradnju kuće, šupa ili ograde.

Širinu za domaći blok treba odabrati pod širinom temelja.

Osim toga, bez puno poteškoća možete napraviti betonske blokove vlastitim rukama, što će znatno uštedjeti novac na troškove gradnje.

Priprema gradilišta i oplate

Najprije morate odlučiti o veličini. Tipično, širina za domaći blok odabrana je jednako kao i širina temeljne ploče. No debljina dna šupljina mora biti najmanje 2 cm, a debljina stijenke 4 cm. Ako napravite blok dimenzija 29x29x44 cm s dvije vertikalne šupljine, onda će njegova masa biti oko 42 kg.

Optimalna veličina za blokove je 20x20x20 cm ili 20x20x40 cm. Zahvaljujući malim dimenzijama, proces polaganja materijala, kao i sama proizvodnja, postaje prikladan i jednostavan. Također treba uzeti u obzir da u posebnim vrstama rada može biti potrebno napraviti pola bloka.

Za izradu betonskih blokova s ​​šupljinama treba poseban oblik.

Blokovi betona trebaju biti izrađeni na sabijenom tlu ili na ravnoj platformi (na primjer, izgrađeni od ploča). Površina mora biti prekrivena pjenom ili debelim filmom. Obrasci u kojima se formiraju blokovi ne stvaraju dno. Oni su pokucao iz ploče, iverica ili šperploča, a vrh je obložen lima. Nekoliko umetaka izrađeno je od drvenih blokova pomoću kojih će se u blokovima oblikovati šupljine, zbog čega će građevni materijal postati lakši i topliji. Rubovi čavlića su obloženi metalom i pričvršćeni su ručice, koje će u daljnjem postupku pomoći bez dodatnog napora da bi se umetne pločice izvukle iz bloka za postavljanje.

Stručnjaci kažu da je najprikladnije učiniti nekoliko oblika istodobno. Za njihovu konstrukciju, potrebno je srušiti ili pričvrstiti okvir vijcima s visinom stranica jednakim visini bloka, u sredini kojih se umeće šperploče. Usput, prvo trebate instalirati uzdužne particije, a zatim staviti na poprečne.

Svi elementi i detalji oplate moraju biti propušteni uljem od lanenog sjemena ili strojnim uljem, zbog čega će otvrdnuti blokovi biti lakše ukloniti iz kalupa.

Betonski blokovi to čine sami kod kuće

Kako napraviti blok temelja 20x20x40 to učiniti sami?

Betonski blokovi temelja 20x20x40 cm mogu se napraviti kod kuće. To će zahtijevati: oblik, krovni materijal, beton (pijesak, cement, slomiti kamen). Razgovarajmo o tome kako napraviti blokove vlastitim rukama.

Oblik je izrađen od drva ili željeza. To je jaka kutija, visina i širina od 20 cm, duljina ovisi o tome koliko blokova koje planirate učiniti istodobno. Unutar okvira, morate napraviti particije, svaka 40 cm, njihov broj također ovisi o broju planiranih blokova. Dno u kutiji je bolje ne raditi. Na stranama, radi udobnosti, trebali biste pričvrstiti dvije ručke. Postoji nekoliko oblika koje treba učiniti, tako da će rad ići brže. Oblik možete napraviti za jedan blok, ali proces proizvodnje potrebnog broja blokova traje dulje.

Priprema rješenja. Kvaliteta čvrstoće blokova uglavnom ovisi o marki cementa. Što je cementni stupanj viši, to će jači beton biti. Omjer pijeska i cementa u radnoj otopini obično je označen na vrećama cementa. Veća količina pijeska se dodaje cementu visokog stupnja. Sada je rješenje spremno, pakirano u vrećice. Kradljivac se uklapa u sve, ali bolje je uzimati fino zrnato. Otopina mora biti debela (na oblikovanu).

Oblikujte iznutra, tako da beton ne drži zidove, morate brisati tehničkim uljem ili dizelskim gorivom. Oblikujemo na širenju ruberoida na tlu. Mi spavamo u betonu, mi dobro bocu. U obliku betona trebao bi stajati dva dana. Nakon toga uklonimo oblik, ali beton će i dalje biti vlažan, to bi trebao biti tako. Betonski blokovi se suše na prirodan način, nemoguće je posebno sušiti. U ovom trenutku, oni moraju biti zaštićeni od sunca i kiše (izgraditi autocesta). Za dva tjedna, betonski blok će biti potpuno spreman za uporabu.

Za veću čvrstoću blokova, u fazi lijevanja betona u kalup, možete dodati žicu za ojačavanje.

Takvi betonski blokovi pogodni su za podrum, a vrlo je dobro koristiti i za izgradnju zidova i ogradu.

Gore opisani postupak, možete napraviti šuplje blokove za gradnju zidova. Za dobivanje šupljih blokova treba staviti drvenu šipku ili metalni okvir unutar ćelija kalupa.

U slučaju izrade zidnih blokova, u betonu umjesto ruševinama, možete dodati jeftinije punila - ekspandirana gline, šljake. Savršeno za takve blokove mort: cement, ekspandirana gline, pijesak (1: 6: 3).

Obrtni blokovi od 20x20x40 cm, izrađeni ručno, smanjuju troškove gradnje nekoliko puta. Također, vrijeme izgradnje bit će skraćeno, jer su blokovi veći od cigle. Takvi blokovi pogodni su i za temelje i podrum vanjskih zidova, te na unutarnje pregrade. Također se mogu savršeno upotrijebiti za izgradnju garažnih i gospodarskih objekata.

Kako napraviti blokove vlastitim rukama. video

Kako samostalno napraviti građevne blokove. Lagani zidni blokovi i njihove prednosti. Kako napraviti zidnu blok proizvodnju proizvoda

U bilo kojoj trgovini građevinskim materijalima ili na tržištu, možete kupiti posebne jedinice koje se koriste za izgradnju zgrade. Međutim, građevni kamen ne nužno kupuje, može se samostalno napraviti.

Zidni blokovi imaju mnoga svojstva:

Oni su jaki, izdržljivi, imaju poboljšanu učinkovitost pri otpornosti na mraz i otpornost na vatru. Postoji još jedna svojstva zidnih blokova - povećanje korisnog prostora poda zbog debljine zidnih blokova bez smanjenja kvalitete izmjene topline. Zato zidni blokovi pouzdano guraju uobičajene materijale za gradnju. Zidni blokovi će vam pomoći pri niskoj cijeni kako bi dobili visokokvalitetni građevinski materijal, stoga - kvalitetna gradnja. Kuća, građena od zidnih kamenaca, bit će udobna i topla, a također će omogućiti značajne uštede. Štoviše, troškovi zidnih blokova uspoređuju se s drugim građevinskim materijalima. Zidni blokovi stvaraju osjećaj udobnosti zbog činjenice da imaju toplinski otporni učinak, pa ćete u sobi s zidnim blokovima biti ljeti hladni i zimi topli. Zato je trošak grijanja za trećinu manje nego kod kuća izgrađenih od opeke. Također je pozitivna značajka zidnih blokova da su zidovi stvoreni od njih mnogo lakši od zidova izgrađenih od opeke, čime se stvara manji opterećenje na temeljima. Dakle, postoji jamstvo da će vaša kuća biti ne samo topla, već i izdržljiva i manje sklona kolapiranju. Osim toga, kao geometrijski napredak, troškovi isporuke zidnih blokova se smanjuju. Zbog njihove težine (zidni blokovi su puno lakši od, primjerice, opeke), količine isporučene građe bit će veće. Pa zašto biste odabrali zidne blokove za izgradnju svoje kuće, argumenti "Za":

jamče toplinu, udobnost, otporan na mraz i otpornost na vatru

povećati korisno područje sobe zbog male debljine

ne smanjujte kvalitetu prijenosa topline u zatvorenom prostoru

postaviti za malu količinu vremena

po njihovoj cijeni i po trošku troška njihove instalacije je mnogo jeftiniji od ostalih građevinskih materijala

DIY blokovi

Veličina blokova sam izabrala 510x250x215 mm (volumen od 14 cigle). Od livenog lima zavarenih 11 oblika bez dna. Sa strane sam zavario 2 ručka. Upravo na terenu širim ruberoid, stavio obrazac. Da se smjesa ne prianja na zidove oblika, obrisao sam ih iznutra krpom navlaženom otpadnim uljem ili dizelskim gorivom. Zaspavam tamo tvrdi sloj. Jebeno nije jako puno. Odbacujem prvi obrazac nakon ponovnog punjenja od 11 - to je otprilike 10-12 minuta kasnije. Blokovi su na mjestu 12 sati, a zatim ih prebacim ispod šupe. Oni se otvrdnu na pozitivnoj temperaturi 24 dana. Nadstrešnica je izrađena od krovnog materijala, cerade ili plastičnog filma. Pod njim će blokovi biti zaštićeni od kiše i sunca.

Blokirao sam vlastitim rukama, pokušao sam napraviti blokove s prazninama. Ubacio je dva drvena drveta, tlo na konusu i umotana u krovno željezo. Praktični generatori mogu biti okrugli, kvadratični, pravokutni. Ovisno o položaju blokova, debljina stijenke iznosi 215, 250 ili 510 mm.

Za debele zidove, blokovi su najbolje načinjeni šupljima, za tanke zidove - punjene. Uobičajeno, debele zidove od 215 mm bez praznina može se nazvati hladnim, 250mm polu-toplim, 510mm s toplim šupljinama.

Za proizvodnju pola blokova u obliku u sredini, umetnem list željeza. U prazninama koje se koriste za oblikovanje otvora na zidu kuće, potrebno je napraviti drvene čepove koji osiguravaju okvire vrata i prozora.

Blokirao sam vlastitim rukama pokušao sam napraviti blokove pomoću vibratora, ali rješenje ide na dno kalupa i glina nije vezana. Kako bih to spriječio, zavario sam opći oblik za nekoliko blokova. Vibrator čvrst na stranu. Zidovi kalupa su 1/3 veći - to je za skupljanje betona tijekom vibracija.

Agregati mogu biti lokalni manjkavi materijali: proširena glina, troska, piljevina itd. Koristio sam cement, ekspandiranu glinu i pijesak u omjeru 1: 4: 1 za pripremu smjese.

Najteži posao je stvaranje betona. Da bi se malo lakše, najprije sam napravio ručni beton mikser od dvotonske bačve. Njegova osi rotacije su pomaknuta za 10 cm od središta. Unutar zavarenih križeva. Dakle, zbog ekscentrične rotacije cijevi i zahvaljujući križnim dijelovima, osigurano je dobro miješanje mase. Preko 8 zavoja cijevi, rješenje je bilo spremno.

Tako je napravio 500 blokova. Bile su dovoljno za polaganje toplog staja s veličinom od 6,2x4 m i produžetak do njega - hladan stajnjak.

Unatoč činjenici da su blokovi mnogo veći u veličini i težini od obične crvene opeke, zidane tehnike i komplet alata ostaju iste. Također se opaža zidanje u uglovima i ravnim dijelovima zidova. Na početku polaganja blokova poželjno na podrumu ili temelju (nakon hidroizolacije) kako bi se napravio pojas crvene opeke. To bi trebao izlaziti 30-40 mm od podnožja, čime bi se potonje zaštitilo od mokrenja.

Građevni blokovi sami

Standardna građevna jedinica vrlo je povoljna za rad. Zidarstvo ide prilično brzo, ali s druge strane, oni izlaze ne previše teških. Osim toga, zidovi se dobivaju u standardnim veličinama, tj. 200 ili 400 milimetara. Dakle, najlakše je izraditi obrazac za blokove od cementnih pločica od najmanje centimetara. Također možete uzeti lim. Da budem iskren, gotovo će svaki materijal učiniti, ali pri odabiru je važno uzeti u obzir koliko će izdržljiv oblik biti, hoće li apsorbirati vlagu, koliko je prikladno da dobijete gotove građevinske blokove i tako dalje. Da bi se vodio u izboru materijala za oblike, najprije slijedi logika. Naravno, da biste stvorili blokove vlastitim rukama u dovoljnim količinama, jedan obrazac će biti iznimno malen. Bolje je odmah napraviti oko pet ili deset oblika, što će biti prilično dovoljno za početak. Nadalje, ako je potrebno, može se povećati broj oblika. Što se tiče rješenja za blokove vlastite proizvodnje, preporučljivo je koristiti jednu od dvije mogućnosti. Prva opcija omogućuje vam stvaranje blokova takozvanog "hladnog betona". Da biste to učinili, uzmite tradicionalno rješenje, koje je pripremljeno od pijeska i cementa u omjerima od jedan do četiri. Drugim riječima, za jedan dio dobrog portland cementa, mora se uzeti četiri dijela prosijanog građevinskog pijeska. Topli beton se priprema od cementa, pijeska i ekspandirane gline. Proporcije u ovom slučaju izgledat će jedna do četiri na jedan. To je, za jedan dio cementa, potrebno oko četiri dijela slitine i samo jedan dio pijeska. Priprema građevnih blokova nije složen proces. Otopina je ispunjena oblicima, višak otopine uklanja se lopaticom i pokušavam razinu gornjeg dijela bloka. Usput, obrasci trebaju biti postavljeni na ravnu površinu tako da se otopina ravnomjerno raspršuje pod djelovanjem gravitacije.

Nakon nekoliko sati, blokovi se mogu lagano ukloniti iz kalupa i položiti za potpuno stvrdnjavanje. Oni se otvrdnu u roku od 24 sata, nakon čega se improvizirani blokovi nakupljaju za skladištenje ili se prenose izravno na gradilište.

Građevni blokovi kod kuće

Danas možete kupiti građevne blokove na bilo kojem tržištu zgrade i trgovini građevinskim materijalom. Njihov raspon danas je vrlo velik, samo trebate napraviti izbor i izvršit ćete isporuku narudžbe u pravu kuću. Kako izgraditi blokove sami kod kuće Ali možete ići na drugi način - možete stvoriti blokove s vlastitim rukama. Dakle, razmislite o temeljnim načelima kako izgraditi blokove sami kod kuće.

Najprije morate odrediti koju veličinu namjeravate napraviti. Današnja veličina se danas smatra sljedećom veličinom 400x200x200 mm. Blokovi takvih geometrijskih parametara nisu teški, lako se mogu postaviti pri zidu zida. S ovim blokom možete jednostavno napraviti zid od dvije vrste debljine 200 mm i debljine 400 mm.

Izraditi obrazac pomoću kojeg će građevinski blokovi biti izrađeni ručno. Preporučujemo izradu obrasca u nekoliko blokova odjednom, što će znatno ubrzati radni proces i upotrijebit će se bolje pripremljeni beton. Izgradnju možete napraviti kod kuće kao punog tijela i sa šupljinama. Moral za blokove izrađen je korištenjem cementa i pijeska, a udio se mora držati 1 do 4 (to se zove hladni beton). Također u betonsku smjesu možete dodati ekspandiranu glinu, piljevinu, trosku ili staklo (ovaj se beton također naziva toplim). Mnogi ljudi pitaju: kako izraditi građevinske blokove na takav način da se ne drže oblika i imaju glatku i glatku vanjsku površinu. Da biste to učinili, učinite sljedeće: nanesite ulje na zidove kalupa s motornim uljem, ili još bolje, s rafiniranjem ulja.

Prilikom lijevanja građevnih blokova kod kuće, oblik se prvo mora napuniti do 45-50%, zatim se nanosi beton i daje smjesu ujednačen oblik. Nakon toga možete ponovno ispuniti obrazac, pržiti, poravnati gornju stranu, ukloniti ostatke betonske mješavine iz oblika opeke i pustiti da se smrzne. Betonsku smjesu treba ostaviti da se otvrdne oko 30 minuta. Zatim pažljivo izvadite obrazac i izvršite sljedeći ciklus rada. Potpuno blokira otvrdnuće tek nakon 24 sata. Treba voditi računa da blokovi budu zaštićeni od izravnog sunčevog svjetla i kiše dok nisu potpuno suhi.

Dakle, već ste znali kako izgraditi građevinske blokade kod kuće, sada možete sigurno početi raditi. A ako napravite oblik od barem desetak blokova za jednu posjetu, onda je sasvim moguće da napunite 120-150 blokova dnevno bez ikakve pomoći.

U bilo kojoj trgovini građevinskim materijalima ili na tržištu, možete kupiti posebne jedinice koje se koriste za izgradnju zgrade. Međutim, građevni kamen ne nužno kupuje, može se samostalno napraviti. Naš članak će vam reći kako izraditi građevinske blokove vlastitim rukama.

Definirajte unaprijed željene dimenzije budućeg građevinskog bloka. Najčešća i najpopularnija veličina: 400x200x200 milimetara. Takav kameni zid nije previše težak, ali istodobno debljina stijenke može biti 200 ili 400 mm (to ovisi o osobnim sklonostima).

Za buduće građevne blokove potrebno je oblikovati obrasce. Poželjno je koristiti ploču za brtvljenje cementa debljine 10 mm i lima (2-3 mm). Oblik kamena također se može izrezati od drva, s unutarnje strane.

Napravite obrazac na jednom ili više blokova (to će ubrzati proces izrade kamena). Ručni blokovi mogu biti šuplji ili puni (ovisno o osobnoj sklonosti), što utječe na oblik kalupa. Za "hladni beton" pripremite otopinu za blokove od cementa i pijeska (omjer 1: 4), i za "toplo beton" - od cementa, ekspandirane gline i pijeska u omjeru 1: 4: 1. Zatim popunite obrazac s polovicom sirovine. Izbjegavajte rješenje (možete koristiti ručku za jedrenje) i samo dodajte nedostajuće sirovine u kalup. Razviti gornju površinu budućeg bloka s pravilom zgrade, odnosno ukloniti višak rješenja s ovim alatom. Nakon trideset do četrdeset minuta pažljivo uklonite blok od plijesni i formirajte novi kameni zid u njemu. Za potpuno otvrdnjavanje otopine, blokovi se pažljivo prevoze na posebno mjesto, zaštićeno od sunca i kiše. Potpuno blokira otvrdnuće u dvadeset četiri sata.

Lagani zidni blokovi i njihove prednosti.

Pored tradicionalnog materijala za gradnju zidova - opeke, u privatnim stambenim građevinskim zidnim blokovima, kao što su ekspandirani glineni beton, gazirani beton i pjenasti beton, danas se sve više koriste. Koje su njihove razlike, značajke, prednosti i nedostaci?

Značajke: Prošireni blokovi od gline izrađeni su od ekspandirane gline (pjenaste i pečene gline), upotrijebljene su kao punilo s frakcijama od 5-10 mm, vode i cementa. Prednosti: Što se tiče toplinskih izolacijskih svojstava, ona prelazi ciglu, plin i pjenasti beton. Otporan na vlagu. Visoka čvrstoća, otpornost na mraz

Značajke: Zidni beton se dobiva dodavanjem plinifikacijskog sredstva (aluminij prah) u smjesu vapna, cementa, kvarcnog pijeska. Materijal dobiva snagu pri povišenom tlaku i visokoj temperaturi u autoklavima peći. Poremećena porozna i unutarnja i vanjska, tj. njegov porousport Proizvodimo proizvode u tvornici, tako da je zajamčena kvaliteta proizvoda. Prednosti: Velika geometrijska točnost, veća toplina i zvučna izolacija, trajnost.

Značajke: Pjenasti beton (neautoklavirani stanični beton) izrađen je od mješavine vode, pijeska, cementa i upaljača. Ono prirodno štiti u posebnim oblicima. Struktura pjenastih betona je zatvoreni mjehurići različitih veličina. Proizvodi se mogu napraviti privatno, točno na gradilištu. Blokovi načinjeni rukotvornim putem ne odgovaraju uvijek deklariranim karakteristikama. Prednosti: Zbog zatvorene strukture pora, apsorpcija vlage je niža. Glazirani beton i pjenasti beton imaju veliku točnost geometrijskih dimenzija, što im omogućuje da se koriste tijekom ugradnje ljepljivih smjesa, a ne običnog zidarskog mort. Debljina šavova iz ljepljive smjese iznosi 2-3 mm, a od zidnih mortova - 10-12 mm. To omogućava da zid bude gotovo jednoličan, što je topliji.

Zajednička prednost svih razmatranih materijala je: Visoka poroznost materijala osigurava visoku toplinsku izolaciju, izvrsne karakteristike zvučne izolacije. Zbog osobitosti strukture materijala zidovi "diše". Blokovi su nezapaljivi, ne rastopiti i ne emitiraju štetne tvari kada se zagrijavaju. Zbog njihove male težine značajno smanjuju opterećenje na temeljima.

Zajednički nedostatak svih razmatranih materijala je: Unatoč visokim performansama toplinske izolacije, zidovi tih materijala moraju biti izolirani. Poroznost blokova zahtijeva obveznu zaštitu zidova zgrade od oborina. Istodobno je potrebno očuvati propusnost pare strukture.

U betoniranom betonu i pjenastom betonu, niska čvrstoća na savijanje može se smatrati dodatnim nedostatkom. Svakih tri reda zidanja nužno bi trebalo pojačati. Potrebna je monolitna podloga ili monolitni podrum.

Kako napraviti zidni blok

Građevni blokovi imaju puno prednosti. To uključuje udobnost i brzinu izgradnje zgrada, relativni niski troškovi gradnje i drugi. Zidni blokovi jedan su od rijetkih materijala pomoću kojih možete izgraditi kuću od samog početka. Ako imate puno slobodnog vremena i ne mnogo novca, možete sami pokušati napraviti zidne blokove.

- cementni brand M400; - punilo (ekspandirana gline, troska itd.); - aditivni LMS (drvena saponificirana smola); - pijesak;

- spremnici za mjerenje i miješanje otopine;

- obrazac za blok.

Na 1 m³ betonskog betona M75: - cement M400 - 250 kg; - slitina - 1,05 m³; - pijesak - 0,2 m³; - saponificirana smola od drva (LMS) - 0,3 kg;

Za 1 m³ troske betona M50: - M400 cement - 200 kg; - troska - 0,7 m³; - pijesak - 0,25 m³; - vapno - 50 kg;

1 Odaberite vrstu bloka koja vam najbolje odgovara.

Zidne blokove mogu se izrađivati ​​na temelju različitih veznih komponenti i punila. Cement se koristi kao glavna komponenta. Izbor punila je mnogo širi. To može biti pijesak, ekspandirana gline, troska, piljevina itd. Ovisno o vrsti punila i njihovim međusobnim odnosima, moguće je dobiti materijal koji se razlikuje od čvrstoće, toplinske vodljivosti, otpora vlage i otpornosti na mraz. U proizvodnji zidnih blokova vlastitim rukama, šljake ili ekspandirana gline najčešće se odabiru kao punila. Šljaka i ekspandirani blokovi glina imaju dobra svojstva performansi - visoka toplinska izolacija u kombinaciji s dovoljnom snagom - i istovremeno relativno jeftina. Šljuk se često može kupiti besplatno ili malu cijenu.

2. Odlučite o robnoj marki bloka.

Snaga građevnog bloka, karakterizirana svojom robnom markom, određena je relativnim sadržajem cementa i punila. Povećanje količine cementa i pijeska u odnosu na ekspandiranu glinu i trosku, moguće je povećati snagu bloka. Međutim, treba imati na umu da su istovremeno njegove svojstva toplinske izolacije smanjene. Između čvrstoće i izolacije potrebno je pronaći sredinu.

3 Odlučite o veličini bloka.

Najčešći je standardna veličina 390x190x188 mm. Međutim, možete napraviti blokove bilo koje veličine. Prije nego što stanite na bilo kojoj određenoj veličini, treba odrediti debljinu zida zgrade za koju su blokovi namijenjeni, a zatim na temelju toga odabrati veličinu bloka.

Izraditi, kupiti ili iznajmiti stroj za proizvodnju blokova

Možete učiniti bez stroja, nakon što je napravio najjednostavniji sklopivi sklopovi (matrica) lima, drva ili plastike. Međutim, u ovom slučaju, potreban je veliki broj obrasca, budući da će ispunjeni blokovi za skrutnjivanje morati provesti neko vrijeme u obrascima. Strojevi za blokiranje šljake, zbog prisutnosti vibratora, omogućuju istovar uređaja odmah nakon oblikovanja. Ako namjeravate proizvoditi veliki broj blokova, bolje je to učiniti uz pomoć stroja. Stjecanje vremena bit će ogromno.

5 Pripremite radnu smjesu.

Izmjerite sve sastojke u potrebnom omjeru (cement, pijesak, trosku ili ekspandiranu glinu, vapno) i dobro promiješajte u spremniku zapreke. Nakon toga dodajte vodu otopljenim LMS. Ovisno o vlažnosti punila za vodu, mogu se zahtijevati različite količine, pa je dodajte postupno, miješajte i procijenite mobilnost smjese. Nemojte previše vodu. Teže (manje pokretne) mješavine dobivaju se jači blokovi.

6 Ispunite obrazac s mješavinom.

Ako upotrebljavate ručno sklopive kalupe, prilikom ulijevanja temeljito kompaktirate smjesu u obliku lopatica ili lopata dok površina ne bude ravna i prekrivena tankim slojem vode. Prilikom korištenja stroja shlakoblochnogo da se smjesa miješa nekoliko sekundi (5-8), uključite vibrator.

7 Tijekom stvrdnjavanja blokova, osigurajte da su njihove površine vlažne. To se može postići redovitim navodnjavanjem blokova s ​​vodom ili oblaganjem s plastičnom folijom. Blokovi bi trebali otvrdnuti dok su u sjeni.

Kako napraviti građevinske blokove vlastitim rukama.

Izgradnja kuće blokova kreće se brže od opeke. Možete ih kupiti slobodno, ali mnogi čine svoje vlastite građevne blokove.

Blokovi u gradnji koriste se ne samo za zidove. Ubrzava ga i korištenje građevnih blokova za temelje. Naravno, ti blokovi moraju biti vrlo gusti: 1,5 tona po kubnom metru. Izrada blokova vlastitim rukama, ako izgleda, nije takva iznimno složena stvar.

Gdje početi?

I početak svega - proizvodnja oblika.

oblik

Na prodaju postoje obrasci za građevne blokove s standardnim veličinama. A kod kuće možete napraviti veličine građevinskih blokova koje odgovaraju vama. Uzimamo metalni lim, izrezati od njega traženi oblik obradaka i zavariti oblik. Oni izrađuju oblike od drveta, oni su dobri za blokove od adobe. Ovdje nije potrebno dno. No, ručke na stranama bit će način, pa je praktičniji raditi s njima.

Materijal za domaće građevne blokove

Ono što su dobri ručni zidovi, jest činjenica da oni koriste materijal koji već imate ili ga možete lako nabaviti.

Većina blokova izrađena je na temelju cementa s različitim punilima, ali obrtnici, kao i proizvođači ponekad, bez nje. Ovisno o odabranom materijalu moguće je izraditi domaće građevinske blokove sljedećih tipova:

 • betonski beton;
 • blokovi na bazi tekućeg stakla;
 • Adobe;
 • iverica ili arbolitovye.

Kako se upotrebljava punilo:

Slobodni blokovi od cementa

Proizvodnja građevnih blokova pomoću ove tehnologije nije dostupna svima, jer je u smjesi prisutno tekuće staklo. Osim ako se ne slažete s najbližom tvornicom za konkretnu robu i kupite glavnu komponentu tamo. Smjesa se sastoji od:

  • dvadesetak dijelova riječnog pijeska;
  • pola tuceta dijelova tekućeg stakla;
  • 4 komada krede;
  • 3 dijela vapna;
  • 2 komada kaolina.

Proizvodni proces

 • Pijesak je najprije prosijan;
 • doda se krede;
 • sve se dobro miješa;
 • uveden je vapneni vapno;
 • kaolina ili cigle slomljena u stanje praha;
 • tekuće staklo.

Sirovine moraju biti homogene, paste. Navlažite plijesni iznutra prije nego ličite ovu masu, nalik na tijesto. Ako želite, možete bojati građevne blokove. Da biste to učinili, dodajte:

 • krede bilo koje boje;
 • cigla zemlja u prahu crvene.

U takvim blokovima dodajte punila: trosku, ekspandiranu glinu, čips. Njihova snaga je visoka - mnogo su snažnija od cementa.

Blokovi keramike

Proširene blokove glina - jedna je od vrsta blokova od gline, gdje je punilo ekspandirana gline.

struktura

 • cement - 1 dio;
 • proširena glina - 5 dijelova;
 • pijesak - 3 dijela;
 • voda je oko jednog dijela.

tehnologija

Tehnologija za izradu keramzitnih betonskih blokova općenito je ista kao i bilo koja druga:

 • izvorni materijal se stavlja u podmazane oblike;
 • zbijen;
 • oblik se ukloni nakon 10 minuta;
 • proizvod ostaje na mjestu;
 • u 12 sati prenosi se na mjesto zaštićeno od padalina i izravnih zraka sunca.
 • u toplom vremenu, blokovi će postati teški nakon nešto manje od mjesec dana.

Ako namjeravate napraviti debele zidove (oko 0,5 m), onda su blokovi bolji s prazninama. Za to se drveni umetci umetnu u obliku: okrugli ili kvadratni. I tako da su dobro uklonjeni, prije umetanja, umetnite ih u krovno željezo.

prednosti

 • mala težina;
 • otpornost na mraz;
 • propusnost zraka;
 • otpor vlage;
 • snaga;
 • niske cijene.

Kuća betonskih betonskih ploča izgrađena je brže od opeke, rješenje za zidanje je manje.

Adobe blokira

komponente

Za ovu vrstu blokova materijal, doslovno, pod nogama. Sve što trebate je:

Značajke odabira

Da bi građevni blokovi karakteristika ispunili sve zahtjeve, morate znati nešto o značajkama odabira komponenata:

 1. Bolje je pripremiti glinu u jesen, pokriti ga filmom i dopustiti da zimi, pa će se njegova kvaliteta poboljšati.
 2. Pijesak prvo prosijati, bez nečistoća.
 3. Slama se može uzeti na polju, gdje se samo skuplja pšenica, raž ili ječam. Ako slama ostaje od žetve prošle godine, kvaliteta neće biti isti - nakon svega, ona će leći i početi pomesti.

Nema preciznih preporuka za koliko morate uzeti, budući da je glina drugačija: u jednom je pijeska, a druga bez njih. Vrlo grubo izgleda ovako:

 • glina - 1 cu. m;
 • slama - 20 kg;
 • pijesak - 25%.

Da ne biste pokvarili cijelu seriju blokova, trebate napraviti malo eksperimentalne serije. Tako nastavljamo kako slijedi:

 • kombiniramo sve komponente u malim količinama i zabilježimo razmjere;
 • radimo serija;
 • oblikovati loptu;
 • ostaviti na suncu da se osuši oko 1 sat;
 • bacamo ga na zemlju u visini od metra i pol.

Ako su sve komponente odabrane u pravom omjeru, lopta će ostati netaknuta. Dodano više nego što bi trebalo biti pijesak? Uništit će ili puknuti. Nije dovoljno pijeska? Lopta će zamagliti. To je praktičan način i odaberemo najoptimalniju opciju.

trening

Da bi se smjesa pripremila za nekoliko desetaka blokova odjednom, u tlo bi trebalo napraviti udubljenje: jedan okrugli promjer od oko 2,5 m ili pravokutni 1.5x2.5 s dubinom od pola metra. Nanesite dno polietilenom. Iako će neka vrsta gotovog kapaciteta učiniti: korito ili staru kupku. Onda je sve učinjeno na način na koji se to dogodilo u starim danima: odijevamo visoke gumene čizme i hodamo, miješajući sve do uniformnosti.

izrađivanje

 • Dok se šarža nalazi u fazi proizvodnje, pripremamo platformu za proizvode: odabiremo čak i sunčano mjesto;
 • kante donose smjesu;
 • ispunite obrasce;
 • zgusnuti;
 • uklonimo višak držanjem ploče duž gornjih rubova forme;
 • uklonite obrazac.

Završeni blokovi trebali bi se osušiti. Obično je potrebno nekoliko dana. Važno je da ne kiše. Potom je prebačen u sklonište i osušen. Potpuno spremni bit će dani u 10.

Kuća izrađena od blokova kuglice pokazala se vrlo topla i udobna. Osim toga, ovaj građevinski materijal je ekološki prihvatljiv, izdržljiv, protupožarni. Koristi se za građevine ne više od 2 kata.

Blokovi betonskih blokova (arobolit)

Tehnologija proizvodnih blokova iz opilkobetona slična je proizvodnji blokova od adobe, ali komponente ne treba biti minirano, već ih kupljene.

sastojci

Prije početka izrade morate kupiti:

 • cement - M300 ili više;
 • pijesak - frakcija nije veća od 1,8 mcr;
 • ne vapnena vapna;
 • piljevina (softwood).

Priprema komponenata

 • prosijati piljevinu;
 • suhi cement i pijesak;
 • ovdje se vapno i izmiješati;
 • dodati piljevinu i ponoviti postupak miješanja;
 • sipati u vodu;
 • Kako bi se komponente dobro priljubile, dodamo kalcijev klorid ili aluminij sulfat;
 • kontrolirati kvalitetu smjese.

Za kontrolu kvalitete, kotrljajte loptu i stisnite je u dlanove. Ako voda teče, onda je previše toga u mješavini, ako se lopta sruši, postoji mnogo piljevine ili pijeska.

Početak rada

 • Oblik je obložen plastičnom folijom;
 • polaganje smjese;
 • zabijanju;
 • bez uzimanja iz forme, ostavi da se smrzne 5 dana;
 • izvadite iz kalupa i osušite.

Proces sušenja će trajati dugo - od 1,5 do 3 mjeseca: sve ovisi o masi bloka.

oprema

Ako je izgradnja velikih razmjera, onda je možda smisleno ulagati u opremu za građevinske blokove. Na primjer: postoji mini-stroj za proizvodnju RPV-1500 BL woodblock. Njegov kapacitet je 1 piljevina s dimenzijama od 19 x 19 x 39 cm po minuti. Proizvodi ruski proizvođač - tvrtka INTEK.

Široko koristi u proizvodnji građevnih blokova vibrirajuće stol. Oni omogućuju rješavanje problema s tamping mješavinama. Vibriranje se sastoji od:

 • valjanje ploča;
 • motor;
 • upravljačke ploče;
 • ponekad je uključen transformator.

Zbijanje radne smjese događa se pod utjecajem vibracija koje stvara vibromotor.

Radni ciklus

 • na pokretnom stolu postavite obrazac;
 • staviti u obliku polu ili potpuno suhe smjese;
 • pokrenuti motor;
 • sušenje.

Kako odabrati?

Postoje 3 vrste vibrirajućih ploča koje mogu zbijati materijal po težini:

 • do 75 kg;
 • od 75 do 160 kg;
 • od 160 kg.

Usredotočujući se na ove pokazatelje i trebali biste sami odabrati najbolju opciju vibrirajuće tablice.

proizvođači

 • Ruska tvrtka VPK;
 • LLC Stroymash;
 • biljka "Crvena maka" u Yaroslavlu i drugima.

Vibratori i strani proizvođači opskrbljuju:

 • Španjolska - Enar i Hervisa;
 • Njemačka - Wacker;
 • Italija - Batmatic;
 • Francuska - Paclite.

Kako sami izraditi kvalitetne blokove?

 • Datum: 09-01-2015
 • Pregleda: 466
 • komentari:
 • Ocjena: 21
 • Nužni alati za rad
 • Vrste građevnih blokova
 • Način proizvodnje blokova
 • Značajke blokova gaziranih betona

Svatko želi izgraditi vlastitu kuću ili kupiti stan. Neki ljudi vole biti u neposrednoj blizini prirode, drugi ih privlači bučna metropola. Da biste sami izgradili kuću, morate imati značajnu količinu novca. Međutim, svatko ne može priuštiti da izgradi vlastitu zgradu. U tom slučaju možete sami proizvoditi materijale. A za njihovu proizvodnju često se koristio elementarno improviziranim sredstvima. Kako napraviti blokove sami? Ovo pitanje traži velik broj graditelja novaka koji žele izgraditi kuću.

Proizvodna shema laganih blokova agregata.

Za proizvodnju blokova potrebno je tlo, smješteno ispod plodnog sloja. Naravno, temelj ove prirode je najdostupniji. Poznato je da je ova tradicija došla iz mjesta koja nisu imala veliku količinu šume. Za proizvodnju blokova, ljudi na tim mjestima koristili su metodu oblikovanja, tampinga ili oplate, u kojima je tlo jednostavno upakirano.

Da bi sami napravili blokove, moguće je koristiti mehaničku napravu. Pomoću električnih alata možete bez korištenja vlastitih napora dobiti dobru mješavinu. Tako se posao obavlja brzo i učinkovito.

Nužni alati za rad

Za posao ćete trebati:

Proizvodna shema pjenastih betona.

 • listovi metala;
 • ploča cementnog lanca;
 • cement;
 • pijesak;
 • proširena glina;
 • traka mjera;
 • olovka;
 • stablo;
 • smrdljiva tkanina;
 • čekić;
 • nokti;
 • kantu;
 • lopata;
 • pravilo

Građevni blokovi jedan su od najpopularnijih materijala koji se aktivno koriste u gradnji. Uz njihovu pomoć, možete graditi kuće, garaže, kupke, gospodarske zgrade. Izgrađeni zidovi su zadovoljni toplinom, čvrstoćom, dobrim stupnjem apsorpcije zvukova.

Natrag na sadržaj

Svaki takav materijal sastoji se od cementa, pijeska, vode i punila. Pomoću određenih sastojaka možete napraviti određenu vrstu blokova:

Slijed blokova polaganja: - sustav za ligation jednog reda; b - sustav višestrukog vezivanja; c, d - višestruki sustav vezivanja miješan način (brojevi označavaju slijed zidanja).

 1. Bubanj kamena koji se temelji na otpadnim proizvodima metalurških poduzeća. Koriste se u izgradnji komunalnih prostorija. Postavljanje takvih blokova je vrlo povoljno. Nisu u stanju izgorjeti ili zamrznuti.
 2. Opilkobeton se odnosi na prikladnije materijale prilikom polaganja. Može se rezati, piliti, montirati bez poteškoća. Ima malu težinu. Sama piljevina služi kao njezina konstitutivna baza. Da bi se izbjegla njihova prirodna truljenja i oteklina, uoči oznake treba držati u otopini hidratiziranog vapna.
 3. Blok šljunka raznih frakcija. Imenovani materijal ima veliku masu, što stvara poteškoće tijekom instalacije. To je vrsta betonskog bloka.
 4. Prošireni blok od glina, koji ima dobre toplinske izolacije. Razlikuje se mala težina, čvrstoća baze i jednostavnost instalacije.
 5. Blokovi s ekstraktima igala, strugotina drva, slomljenog kamena i slomljenog smeća.

Natrag na sadržaj

Proizvodnja pomoću blokova. Građevni blokovi mogu se napraviti uz pomoć posebnih strojeva za takvu proizvodnju. Na bilo kojoj takvoj opremi možete izraditi 1, 2, 3 ili više obrazaca. Stroj ove prirode predstavlja vibracijski stol i posude za oblikovanje blokova. Tipične dimenzije su 190x190x390 cm. Dostupne su odvojive pregrade, s kojima možete napraviti pločice različitih veličina. Postoje uređaji za šupljine, koji su 2 ili 3 cilindra od čelika. Takav mehanizam jednostavno položi u obliku blokova prije nego li se beton izlije. Čim se otopina učvrsti, ti se uređaji uklanjaju. Završena jedinica ima šuplje rupe. Prikazana metoda izrade kalupa značajno štedi cementni mort.

Napravite potrebne uzorke na takvoj opremi nije teško. U spremniku, mješalicom za beton, pripremajući otopinu s određenim punilom. Za završni proizvod se lako uklanja iz forme, spremnik mora biti podmazan s motornim uljem. Nakon toga se ulijeva cementna smjesa.

Raspored bloka pjene.

Zatim dolazi uključivanje vibracijskog stola. Nakon 2 minute, proizvod je potpuno formiran. U procesu vibracija, višak zraka izlazi iz betona, zbog čega je sastav gusta, kako iz nje izlazi neželjena voda. Nakon što se proizvod oblikuje, površinu treba izravnati lopaticom.

Sada je oblik blokova premješten na mjesto gdje će se proizvod osušiti. Kao takva platforma prikladna je otvorenom prostoru s krovom ili posebnom parnom komorom. Važno je slijediti glatkoću i vodoravnu površinu. Uklanjanje gotovih pločica iz ovog obrasca nije teško. Da biste to učinili, donja baza, slično sloja metala, je uklonjena, a strani elementi su podignuti. Osušeni blok ostaje na mjestu, ne dira se nekoliko dana. Nakon produženog vremena, blokovi se premještaju u bilo koju točku.

Blokovi tla. Blokovi se izrađuju pomoću posebnog aparata. Ovdje dolazi kretanje plijesni, praha za oblikovanje i kompresora. Štoviše, isključuju se vibracije i zvukovi u vrijeme rada. Nema potrebe kontrolirati težinu, izmjeriti vrijednost i provjeriti tlak u uređaju.

Tablica proizvodnje blokova gaziranih betona.

Blokovi drvenog betona. Građevni blokovi drvenog betona su lagani materijali izrađeni od drvnih sječiva, najčešće od crnogoričnih vrsta. Također u svom sastavu nalaze se piljevina, voda, cement i kemijski sastavni dijelovi.

Suvremeni svijet diktira svoje vlastite uvjete i omogućuje vam stvaranje takvih materijala. Prema zahtjevima državnih standarda, drveni beton izrađen je od čestica drva, dimenzije moraju odgovarati 40x10x5 mm. Broj iglica, lišća i kore iznosi oko 5-10%.

Za izradu željenog sastava potrebna je značajna količina cementa. A to će pomoći smanjiti svojstva i zadržati toplinu. U tom smislu drvne sječke su važna sirovina.

Iskusni graditelji često upotrebljavaju strugotine i piljevinu u istim omjerima. Kako bi se izbjeglo propadanje, odabrane pločice trebaju se čuvati 3 mjeseca pod otvorenim nebom. Inače će se pojaviti deformacija blokova. Nemojte zaboraviti na periodičko miješanje ove mase. Ako to nije moguće, može se tretirati s cinkovim oksidom. Za pripremu drvenog betona potrebno je uzeti betonsku mješalicu.

Piljevina i piljevina pripremaju se samostalno uz pomoć posebnih vozila ili kupljenih za prodaju.

One se izlijevaju vodom, pri čemu se kao dezinfekcija dodaju tekuće staklo, kalcijev klorid (za brzo skrućivanje) i slani vapnenac. Zatim se smjesa miješa u betonskoj mješalici s dodatkom cementa i nekim drugim komponentama. Nakon toga ulijeva se u kalupe. Kao takvi kontejneri mogu se napraviti posude ploča obloženih linoleumom. Tako će biti lakše izvaditi gotove proizvode.

Tablica karakteristika aeriranog betona i pjenastog betona.

Blokovi ekspandirane gline. Za izradu takvih blokova potrebno je pripremiti obrazac. Za to se uzme ploča i iz njega se izrađuje posuda u obliku slova "G". Unutra je premazana uljem ili pretvorena u kositar. Na kraju bi dijelovi trebali biti rolete, pomažući da sastav dobije željeni oblik.

Možete izraditi blokove od glinene ploče s prazninama. To će znatno smanjiti količinu materijala koji se konzumira, no taj je posao malo teži.

Osim samog kapaciteta, morate koristiti alate kao što su:

 • lopatica;
 • lopata;
 • kante;
 • spremnik za miješanje;
 • metalna ploča;
 • vode, pijeska, ekspandirane gline.

Kako bi rješenje bilo elastično, iskusni obrtnici dodajte 1 žlicu deterdženta za pranje rublja.

Pravila castinga. Da biste masu dali pravilnu dosljednost i elastičnost, trebali biste pomiješati sve sastojke i razrijediti ih vodom, branivši svoje beznačajno vrijeme. Nakon toga, masa se treba pomaknuti na metalnu ploču i dobro izmiješati.

Rezultirajuća masa stavlja se u oblik, a zatim u poseban posudu koja stvara vibracije. Nakon 2 dana otvorila je rolete, a ona je puštena. Nakon toga, građevni blokovi podvrgavaju se konačnom otvrdnjavanju tijekom 26 dana.

Natrag na sadržaj

Da biste pripremili građevinske materijale od gaziranog betona, morate se brinuti o osnovama kao što su:

 • Portland cement;
 • gašenog vapna;
 • pijesak;
 • voda;
 • aluminij prah;
 • betonska mješalica;
 • oblik za blokove;
 • metalne žice;
 • lopata;
 • mjerenje posuđa;
 • kante;
 • osobna zaštitna oprema.

Sve potrebne komponente se miješaju do prosječnog stupnja gustoće. Među odabranim oblicima najbolji bi izbor bili oblici izrađeni od metala i plastike. Napola su napunjeni masom. Preostali su ostrugani s površine metalnim žicama.

Potrebno je čekati 6 sati. Sada se blokovi mogu rezati u dionice. Proizvodnju uzoraka koji su podneseni na vlastitu će biti poduprta sušenjem u uvjetima blizu prirodnih pokazatelja.

Čim blokovi budu uklonjeni i izrezani, treba ih držati u zatvorenom prostoru za jedan dan. Kasnije se mogu složiti jedan na drugi. Moguće je izgraditi zgradu takvih pločica nakon 1 mjeseca. U tom će slučaju dobiti jačinu i stabilnost.

Odabirom bilo kojeg od metoda nezavisne proizvodnje ovdje predstavljenih građevinskih materijala može se značajno uštedjeti stvaranjem snažne, ekološke i udobne zgrade za život. Na mnoge načine, ova opcija bit će znatno profitabilnija od industrijske inačice.